2024. március 28., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2020

Naprakészen a közösségért

A Zorka helyi közösség problémáinak megoldásáról beszélgettek

A Zorka helyi közösségbe látogattak el szerdán este a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai önkormányzati listájának jelöltjei, akik lakossági fórum keretében a helyi problémákról, az eddigiekben tett fejlesztésekről és eredményekről beszélgettek a jelen lévő polgárokkal. Ezen a városrészen több utca is aszfaltozásra vár, és nincs megoldva a csatorna és a vízvezeték-hálózat.

– Évről évre próbálunk a városi tervek közé beszorítani az utcák aszfaltozására vonatkozó terveket, és a továbbiakban is arra törekszünk majd, hogy a problematikus utcák útjaira burkolat kerüljön. Ezt a munkát szeretnénk folytatni, illetve az utcák rendezését, hogy élhető körülmények között tudjanak élni a lakosok – nyilatkozta a média képviselőinek Kudlik Zoltán, a Zorka helyi közösség tanácsának elnöke.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Igyekeztünk a hozzánk forduló polgárok mellé állni minden felmerülő probléma esetén, és a VMSZ is arra készül, hogy az ilyen kérdésekben a lakosság mellé álljon. A Balzac utca egy részére útburkolat került, majd folytatódott a munka az utcák közvilágításával. A Sutjeska utcának egy részére is burkolat került, Pásztor Bálint hathatós segítségének köszönhetően, ugyanis 30 millió dinárból sikerült megoldani az utca lakosainak problémáját. Az elmúlt négy évben sikeresen pályáztunk a háromnyelvű utcanévtáblák kihelyezésére, és ennek hála minden utca végére felkerültek a táblák. Égető, évtizedes probléma az ivóvíz megoldása. Az Edvard Kardelj utcában kiépült már annak több mint egy kilométeres szakasza, illetve egy több mint tizenegy kilométeres szakaszra vonatkozó projektum is elkészült – mondta felszólalásában Kudlik Zoltán a lakossági fórumon.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ szabadkai listavezetője a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a kampány időszaka és a „békebeli idők” nem különböznek a VMSZ számára, hisz tagjaik folyamatosan az emberek között vannak.

– Az a legfontosabb, hogy Szabadka közép-európai jellegét megőrizzük, hogy Szabadkát olyan szabadkaiak irányítsák, akik érzik és értik ennek a városnak a logikáját és működését, és akik ismerik az itt lakók igényeit, ellentétben azokkal a pártokkal, amelyek Belgrádból és Újvidékről idehozott zsoldosokkal próbálnak meg operálni. Azt gondolom, hogy a szabadkaiak, nemzeti hovatartozásuktól függetlenül, díjazni fogják azt a szándékot, hogy a következő négy évben szabadkaiak határozzák meg a város legfőbb irányvonalait. Naprakészek vagyunk, ismerjük a helyiek elvárásait. Annak ellenére, hogy a Zorka helyi közösség csak néhány kilométernyire helyezkedik el a városházától, itt nem igazán biztosítottak a huszonegyedik századi emberhez méltó életkörülmények. Ez a helyi közösség áll a leggyengébben a szabadkai helyi közösségek közül a vízvezeték-hálózatot illetően, az infrastrukturális fejlesztések területén hatalmas a lemaradás. A VMSZ szeretné, hogy az ilyen helyi közösségek sokkal nagyobb hangsúlyt kapjanak a város irányításában. A Zorka helyi közösségről el kell mondani, hogy egy összetartó közösségről van szó, amely rengeteg rendezvényt szervez. Ez bizonyítéka annak, hogy a hátrányosabb életkörülmények dacára nem a csüggedés, a lemondás és a szomorúság vesz erőt a helyieken, hanem a tenni akarás. Ebben igyekszünk mi segíteni, amennyiben a választók is így gondolják június 21-én – nyilatkozta a VMSZ szabadkai listavezetője.