2024. április 19., péntek
MAGYAR LABDARÚGÁS

Egy gól, egy hiba

A zentai Nemanja Nikolić játszotta a főszerepet a kispesti Honvéd és a Fehérvár összecsapásán. A derbin nem kellett sokat várni a gólra: a vendégek Nikolić szépségdíjas találatával már a negyedik percben előnyhöz jutottak. Bő tíz perc elteltével a játékvezető jogos tizenegyest ítélt a fehérváriak javára. A büntetőpont mögé a zentai csatár állt, ám jókora nekifutás után Tujvel kezei közé rúgta a labdát. A Honvéd ekkor új lendületet kapott, mindent megtettek az egyenlítésért, de sem a szabadrúgások, sem a szögletek nem voltak elég hatékonyak. A második játékrészben Gazdag lőtt kapura, a kipattanó labdát végül Ugrai juttatta a hálóba. Az 1:1-es végeredmény igazából egyik csapatnak sem kedvez, a legjobban a Ferencváros profitált a pontosztozkodásból.

Rendkívül fontos kiesési rangadót nyert meg az Újpest hazai pályán a Debrecen ellen. A lila-fehérek Predrag Rogan szerb vezetőedző irányításával 3:1 arányban felülmúlták a DVSC-t. Az újpestiek a félidők elején voltak aktívak: Risztevszki az első, Simon a második játékrész elején szerzett gólt. A magabiztos előny az 59. percben ingott meg, amikor a debreceniek szépítettek, de a vendégek nem sokáig reménykedhettek. Simon a 62. minutumban duplázott, egyben kialakította a végeredményt. Az Újpest kissé fellélegezhet, a Debrecen viszont egyre nagyobb bajban van.

A kedd este meglepetése a Kisvárda remek vagy inkább a Mezőkövesd pocsék teljesítménye volt. A kisvárdaiak húsz perc után jutottak előnyhöz, ám a vendégek az első félidő ráadásában egalizáltak. A Mezőkövesd a szünet után nem sokat mutatott, így maradt az 1:1.

NB I., a 28. fordulóban: Kisvárda–Mezőkövesd 1:1, Újpest–Debrecen 3:1, Honvéd–Fehérvár 1:1. Az élcsoport: Ferencváros (–1) 63, Fehérvár 55, Mezőkövesd 46, Diósgyőr 40 pont stb.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Húsz perc a győzelemért

Nem okozott különösebben nagy problémát a gyógyszergyári Leverkusennek a német kupa idei meglepetéscsapata, a negyedosztályú Saarbrücken. A zárt kapus mérkőzésen a döntőért küzdöttek meg a felek, ám a Bundesliga-óriás húsz perc alatt lezárta a továbbjutás kérdését. A 11. minutumban Diaby lőtt technikás gólt, a 20.-ban Alario használta ki a hazai védők megingását. A tempó ezt követően visszaesett: a Saarbrücken nem tudott, a Leverkusen nem nagyon akart támadni. Az i-re a pontot Bellarabi tette fel, amikor az 59. percben egy, az alapvonalról visszagurított labdát vágott a léc alá.

A másik elődöntő (Bayern–Frankfurt) tegnap este lapzártánk után ért véget.

Német kupa, elődöntő: Saarbrücken–Leverkusen 0:3.