2024. április 24., szerda

Esélyt adni a kis kluboknak is

Bácsfeketehegyen járt a sportminiszter – Fontos támogatni a falusi kis sportklubokat – mondta a miniszter

Tegnap délután Vanja Udovičić sportminiszter bácskai körútja során ellátogatott a bácsfeketehegyi Jadran Labdarúgóklubhoz is. A miniszter megtekintette a labdarúgóklub újonnan kiépített lelátóját és találkozott az utánpótlás csapatokkal. A magas rangú vendéget Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, a községi tanács tagjai és a labdarúgóklub vezetősége fogadták.

Közös kép a Jadran utánpótlás csapataival (Lakatos János felvétele)

Közös kép a Jadran utánpótlás csapataival (Lakatos János felvétele)

Vanja Udovičić elmondta a média jelenlévő képviselőinek, hogy a Jadran FK és Kishegyes község vezetőivel nyíltan beszéltek a jelenlegi sporthelyzetről, valamint a fiatalok helyzetéről Kishegyes községben.

– Szerettem volna látni, hogy milyen kihívásokkal szembesülnek a helyi klubok, és közösen hogyan tudnánk előremozdítani az ifjúsági- és sportpolitika fejlesztését itt helyben. Örülök, hogy az önkormányzattal közösen lehetőségünk van megsegíteni a legkisebb klubokat is. Fontos elmondani, hogy eljutunk a legkisebb klubokhoz is, és megmutatjuk, hogy nincsenek kivételezettek. Ugyanúgy tekintünk a legnagyobb sportklubokra és egyesületekre, mint a legkisebb falusi klubokra. Ennek igen nagy jelentősége van annak szempontjából, hogy a gyerekeket motiválni tudjuk a sportra, és biztosítjuk, hogy saját környezetükben bírjanak sporttal és rekreációval foglalkozni. Az ilyen kis klubok épp ezek azok a helyek, ahol megszületnek a jövő bajnokai, de elsősorban a gyerekek jó emberekké válnak. A sport mentálisan és fizikailag fejlett, valamint társadalmilag aktív személyeket nevel. Ily módon, a sport révén egy valós értékrendszert kapnak, ami által jobb társadalmat építünk és értékesebb polgárokat kapunk – nyilatkozta a miniszter, majd megköszönte Kishegyes polgármesterének, hogy prioritásai élére helyezte a sportot. Az elmúlt év végén fejeződött be a Jadran FK lelátójának építése, s ezzel megszépült a labdarúgópálya kinézése, fogalmazott Udovički, majd arról is szólt, hogy bámulatra méltó azoknak az embereknek a lelkesedése, akik helyi szinten foglalkoznak sporttal. Minden egyes támogatásba adott labda, kapu, kos és más sportfelszerelés arra ad reményt, hogy több gyerek kezd sporttal foglalkozni, fogalmazott a miniszter.

A miniszter látogatása nagy megtiszteltetés Kishegyes község számára, mondta el a média képviselőinek Marko Lazić polgármester.

– Az önkormányzat anyagilag támogatja a község összes sportklubját. A község terültén 14 bejegyzett sportklub működik, s az ő megsegítésükre a községi költségvetés két százalékát fordítjuk – számolt be a polgármester.

Bácsfeketehegyi látogatása előtt a miniszter a Topolya községben található Njegoševón is járt, ahol a helyi Proleter Labdarúgóklubnak sportfelszerelést ajándékozott.