2024. április 25., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2020

A VMSZ képviseli a magyar ügyeket

Adán járt a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kedden kampánykörúton járt Adán, ahol Tóbiás Józsefnek, a párt községi listavezetőjének és a többi önkormányzati képviselőjelöltjének társaságában ellátogatott a Vadvirág Hagyományápoló Kör renoválás alatt álló székházába, valamint megtekintette a helyi Műszaki Iskolát, illetve a női és férfi kézilabdaklub székhelyének számító sportcsarnokot. Pásztor István találkozott a művelődési egyesület, a középiskola és a klubok vezetőivel és tagságával, majd beszámolt a kampánykörútja céljáról és eredményeiről.

– A mai látogatásom legfontosabb célja az volt, hogy bátorítsam az embereimet, és erőt merítsek abból a bátorságból, ami sugárzott belőlük, abból az optimizmusból, pozitív alapállásból, ami kitapintható a levegőben. Meggyőződésem, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség önkormányzati listája Adán is kiválóan fog teljesíteni június 21-én. Ezúton is arra szeretném felszólítani és megkérni az adaiakat, hogy azok, akiknek fontos az adai közösség előrehaladása, a Vajdasági Magyar Szövetség listájára szavazzanak. Ne maradjanak otthon, mert akkor ellenünk szavaznak, ne szavazzanak másra, mert ugyanúgy ellenünk szavaznak. Ez egy legitim álláspont, de akinek fontos a magyarok ügye, az a Vajdasági Magyar Szövetség listájára fog szavazni. Olyan listánk van, amelyen olyan felkészült, elkötelezett emberek vannak, akik megérdemlik a bizalmat, amit kérünk, és azt meg is fogják szolgálni – közölte Pásztor István.

A VMSZ elnöke elmondta, hogy a Vadvirág Hagyományápoló Kör, amely jövőre lesz 30 éves, a vajdasági és az adai magyar közösség igen fontos művelődési egyesülete, amelyben több generáció tevékenykedik nagyon magas szinten zenében, táncban, koreográfiában és minden más népművészeti műfajban.

A VMSZ elnöke a Műszaki Iskola tanműhelyében (Csincsik Zsolt felvétele)

A VMSZ elnöke a Műszaki Iskola tanműhelyében (Csincsik Zsolt felvétele)

Kiemelte, hogy a művelődési egyesület épületének felújítása rendkívül fontos lenne, hogy megfelelőek legyenek a feltételek a működésre. Ennek érdekében kötött szövetséget a művelődési egyesület vezetőjével, Varga Líviával arra vonatkozóan, hogy közösen megpróbálják megteremteni annak a feltételeit, hogy az elkövetkező másfél évben megteremtődjön az a pénzügyi háttér, amely lehetővé teszi a tervek megvalósulását és az épület felújítását. Pásztor István beszámolt arról is, hogy a Műszaki Iskolában Gilice Hilda igazgatóval az intézmény épületeinek felújításáról egyeztettek. A tervek készen állnak a felújítására, amelyet a VMSZ elnöke szerint önkormányzati, tartományi és köztársasági forrásokból kellene megvalósítani. Egyeztettek még arról is, hogy a középiskolának szüksége lenne diákotthonra az utazó tanulók miatt. Megjegyezte, hogy Adára tervezik a kézilabda-akadémiát, amelynek a sportcsarnok mellett szüksége lenne egy kollégiumra is. Pásztor István közölte, hogy a középiskola és az akadémia igényei ebben találkoznak egymással, ezért megállapodtak abban, hogy az elkövetkező hónapokban a kézilabda-akadémia és a középiskola elképzeléseit egyezteti a csapatuk annak érdekében, hogy a magyar kormány miniszterelnökének és döntéshozóinak bemutathassák a tervet. A kézilabda-akadémia megvalósulása elsősorban magyarországi forrásokból képzelhető el.

Pásztor István kampánykörútja kedd este lakossági fórummal zárult Adán a községháza dísztermében.