2024. március 29., péntek
KOSÁRLABDA

Čović az államra számít

A Crvena zvezda a szezon megszakításával 2,3 millió eurós veszteséget könyvelt el Nebojša Čović klubelnök bejelentése szerint, aki belgrádi sajtótájékoztatóján egyúttal azt is kifejtette, a politikum segítségére számít a klub talpra állítása érdekében. „Más országok is kisegítették a klubjaikat. Nem azért mondom ezt, mert hálátlanok vagyunk, de ilyen helyzetben szükségünk van a város és az ország megértésére. Egy állami szponzorunk van, a Telekom, a következő, speciális idénynek pedig az anyagi helyzethez mérten tudunk majd nekivágni” – magyarázta a vezető.

A sajtóesemény hasonlóan fontos apropója Dragan Šakota vezetőedző távozásának bejelentése volt. Čović megköszönte a munkát a 67 éves szakembernek, leszögezve, előzetesen is az idény végéig szólt megállapodásuk. „Jó munkát végzett, kiváló volt az együttműködésünk. (…) Sajnálom, hogy ilyen módon ért véget a szezon, biztos vagyok benne, hogy az ABA-liga és a Szuperliga trófeáját is megszereztük volna” – vélekedett Čović. Az elnök érdekes módon az egész eseményen meg sem említette Šakota utódját, holott a francia Monaco már bejelentette, hogy eddigi trénerük, a szerb Saša Obradović távozik tőlük, és a Zvezdához szerződik, amit tegnap maga Obradović is alátámasztott. 

Nyomkövető a németeknél

Nyomkövetőt hordanak a játékosok a német férfibajnokság szezonzáró müncheni tornája alatt. A végjátékban részt vevő tíz csapat játékosait egy hotelben helyezték karanténba a koronavírus-járvány miatt. A szövetség és a város egészségügyi hivatala szerdán állapodott meg az újításról, melynek nyomán a kosarasok a csuklójukra rögzítve egy csipet hordanak maguknál annak érdekében, hogy pozitív teszt esetén pontosan vissza lehessen követni a kontaktszemélyeket. A kosarasok nem fogadták egyöntetű örömmel a nyomkövetőt, mivel a Münchenbe érkezők egy része akkor hallott először a szokatlan intézkedésről. A szövetség ugyanakkor közölte, hogy a szállodán kívül, séták és edzések közben nem kell hordani a csipeket.
A Bundesliga küzdelmei március 12-én álltak le. A zárt kapus végjáték szombaton kezdődött el, és június 28-áig tart az Audi Dome-ban. 

NBA

Aldridge nélkül a Spurs

Vállsérülés miatt lemarad az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) folytatásáról LaMarcus Aldridge, a San Antonio Spurs egyik legjobbja. A klub közleménye szerint a 34 éves játékost már meg is műtötték. Aldridge a járvány miatt márciusban félbeszakadt alapszakaszban 53 mérkőzésen lépett pályára, átlagosan 18,9 pontot szerzett, ezzel csapata második legeredményesebb játékosa volt. Ezenkívül 7,4 lepattanót is gyűjtött találkozónként, e tekintetben vezette a házirangsort.
Az NBA a tervek szerint július végén 22 csapattal, a már rájátszásba jutott vagy arra eséllyel pályázó gárdákkal, köztük a San Antonio Spursszel folytatódik az orlandói Disney Worldben.