2024. április 23., kedd

Felújítások Kabolon

Miloš Vučević polgármester a hétvégén ellátogatott Kabolba (Kovilj), és megtekintette a Városi Vízművek vízfertőtlenítő központját, amelyet a település peremén, a Tiszakálmánfalva (Budiszava) felé vezető út mentén építettek meg.

A polgármester ezután találkozott az Avitreks tejfeldolgozó üzem dolgozóival, valamint megtekintette az idősek otthonán, a Laza Kostić Kultúregyesületen és a kaboli helyi-közösség objektumán (25 éve újították fel utoljára) folyó rekonstrukciós munkálatokat.

– Kabolban több helyszínt is körbejártunk, mindenhol jelentős felújítási munkálatok zajlanak. Meglátogattuk az idősek otthonát, a Laza Kostić Kultúregyesületet, elbeszélgettünk a helyi tűzoltóegyesület tagjaival, a mezőgazdasági termelőkkel és a helyi-közösség dolgozóival. Ezután megtekintettük a Városi Vízművek által épített vízfertőtlenítő objektumot, amelynek köszönhetően tiszta vizet kapott a település. Ha áttekintjük a szóban forgó beruházásokat, és figyelembe vesszük az urbánus zsebek kialakítását, amelyet a Gazdasági Minisztériummal karöltve valósítottunk meg, akkor elmondhatjuk, hogy az elmúlt 8 évben 1 milliárd dinárt fordítottunk a település fejlesztésére. Jelenleg munkálatok folynak a helyi-közösség épületén, amelyre nagyon ráfért a felújítás, ezek összértéke 20 millió dinár. Jelentős beruházás várt az idősek otthonára és a Laza Kostić Kultúregyesület épületére is, a tervezett munkálatok első szakaszára 25 millió dinárt irányoztunk elő. A tervek szerint újabb beruházás vár a vízvezeték-hálózat rekonstrukciójára, amelyet 1960 óta nem újítottak fel. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a település felé most gyakrabban járnak a városi autóbuszok, mint néhány évvel ezelőtt. Kabol ma már eldicsekedhet azzal, hogy a legmodernebb víztisztítóval rendelkezik, befejeztük a szennyvízhálózat kiépítését, felújítottuk az úthálózatot, és rendeztük Alsó-Kabol árterületének a gondját. A kaboliak „saját bőrükön” érezhetik a legjobban a beruházások eredményét, vegyük példának az autóbuszjáratok esetében történt árkiigazításokat, amelyeknek köszönhetően a diákok esetében akár 34.000 dinárt is megspórolhatnak a szülők – magyarázta Újvidék polgármestere.