2024. április 25., csütörtök

Mindannyian egy csapat vagyunk

Vanja Udovičić látogatása a Békovai Labdarúgó Klubnál – Sportkiállítást tartottak Szabadkán a főtéren

Vanja Udovičić ifjúsági és sportminiszter és Davor Štefanek, a Szerbiai Sportszövetség elnöke kedden látogatást tettek a békovai labdarúgó klubnál, majd a Szabadka főterén megrendezett sportkiállítás megnyitóján vettek részt.

A békovai labdarúgó klub 1952 óta működik (Fotó: Gergely Árpád)

A békovai labdarúgó klub 1952 óta működik (Fotó: Gergely Árpád)

Vanja Udovičić és Davor Štefanek Békován Nemanja Simović, Szabadka Városi Tanácsa ifjúsági és sportügyekkel megbízott tagjának kíséretében megtekintette a labdarúgóklub focipályáját, majd elbeszélgettek a pályán edző gyermekekkel és a klub vezetőivel. Az eseményen megtartott sajtótájékoztatón Milenko Garić, a békovai Bikovo LK elnöke elmondta, hogy a faluban 1952 óta működik a labdarúgóklub, amely jelenleg a szabadkai ligában vesz részt. A labdarúgócsapatnak jelenleg tizenöt gyermek és huszonhat felnőtt tagja van. Nemanja Simović a sajtónak nyilatkozva a város és a sportminisztérium közötti kiváló együttműködést emelte ki, és rámutatott arra, hogy eme együttműködés nélkül nem készült volna el a szabadkai városi stadion atlétikapályája, valamint a Városi Sportcsarnok sem rendelkezne klímaberendezéssel.

Vanja Udovičić a látogatás céljára hívta fel a figyelmet:

Vanja Udovičić megnyitja a sportkiállítást a főtéren (Fotó: Gergely Árpád)

Vanja Udovičić megnyitja a sportkiállítást a főtéren (Fotó: Gergely Árpád)

– A békovai látogatással egyértelmű üzenetet közvetítünk: mindannyian egy csapat vagyunk, és összefogással nagy dolgokat érhetünk el. Az egyén hiába erős, támogatás és erős csapat nélkül nem érhet el kiemelkedő eredményeket. Örülök, hogy egy olyan falusi klubot látogathattam meg, amely gazdag hagyományokkal rendelkezik. Közvetlen beszélgetés útján szerettük volna megtudni, milyen kihívásokkal néz szembe egy falusi sportklub, és hogyan tudja elősegíteni a minisztérium, a helyi önkormányzat és Békova lakossága ennek a klubnak a fejlődését – nyilatkozta a sajtónak a sportminiszter.

A vendégek focilabdákat és sportfelszereléseket ajándékoztak a klubnak.

A sportkiállításon mintegy négyszáz sportoló vett részt (Fotó: Gergely Árpád)

A sportkiállításon mintegy négyszáz sportoló vett részt (Fotó: Gergely Árpád)

A békovai látogatás után kezdődött Szabadka főterén a sportkiállítás, amelyet a Szerbiai Sportszövetség és Szabadka Város Sportszövetsége közösen szervezett. A rendezvényen negyven városi sportklub, harmincöt sportág mutatkozott be, mintegy négyszáz sportoló részvételével, akik sportbemutatókat tartottak az érdeklődőknek. A sportklubok standjai között egyebek mellett bemutatkoztak a focisták, a kosarasok, az evezősök, akik csónakokat is kiállítottak. Sőt a Kiskorzó fái között kihúzott köteleken még a hegymászók is megmutatták tehetségüket. A rendezvényt Vanja Udovičić nyitotta meg.

– Folytatjuk a szerbiai sport népszerűsítését, a sportolók bevonásával, a sportkiállítások keretében. Azt szeretnénk, ha ebben az évben még legalább tíz ilyen rendezvényt meg tudnánk tartani szerte az országban, valamint ezek mellett megtartani a nagy fedett sportkiállítást Belgrádban. Ez utóbbit hagyományosan november utolsó hetében tartjuk meg – nyilatkozta a megnyitó után Vanja Udovičić.