2024. április 20., szombat

Óbecsén is van koronavírus-fertőzött

Az óbecsei Sojaprotein gyár egyik alkalmazottja koronavírus-fertőzött – erősítette meg tegnap az óbecsei önkormányzat. Nem hivatalos értesülések szerint tegnap az S1 épület dolgozói nem jelentek meg a munkahelyükön, mivel a munkaközösségükben megjelent a koronavírus. A fertőzött személyről úgy tudni, hogy nincsenek tünetei, és azért esett át a múlt héten egy teszten, mert kapcsolatban állt bizonyítottan fertőzött személlyel. Az S1 épületben dolgozókat valószínűleg ugyancsak tesztelni fogják.

A fertőzött az óbecsei Sojaprotein gyár egyik alkalmazottja (Fehér Rózsa felvétele)

A fertőzött az óbecsei Sojaprotein gyár egyik alkalmazottja (Fehér Rózsa felvétele)

Kosana Nešić, az Egészségház igazgatónője ezzel kapcsolatosan csupán annyit volt hajlandó elárulni, hogy a szóban forgó beteget nem az óbecsei covid-rendelőben tesztelték. A MojBečej portálnak azt azonban elárult, hogy tudomása szerint a szójagyár egyes alkalmazottai karanténban vannak. A szójagyár illetékeseit és a sajtókapcsolatokért felelős ügynökséget sem lehetett tegnap elérni telefonon.

A legutóbbi hivatalos adatok szerint Óbecsén 9 koronavírus-fertőzött van, de ezzel kapcsolatosan korábban azt állította az Egészségház igazgatónője és Dragan Tošić polgármester is, hogy egyik esetet sem az óbecsei covid-rendelőben regisztrálták, így valószínűleg olyan személyekről van szó, akiknek ugyan óbecsei lakcímük van, de máshol élnek.