2024. április 25., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Felújították a szávaszentdemeteri Pinki iskola tornatermét

Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár tegnap megtekintette a szávaszentdemeteri Boško Palkovljević Pinki Általános Iskola felújított tornatermét, melynek munkálatait a tartományi kormány 2,9 millió dinárral támogatta.

A munkálatokat a tartományi kormány 2,9 millió dinárral támogatta (Fotó: vojvodina.gov.rs)

A munkálatokat a tartományi kormány 2,9 millió dinárral támogatta (Fotó: vojvodina.gov.rs)

A titkár kiemelte, négy év alatt több mint 200 tornaterem felszerelését, felújítását és átalakítását támogatták. A tartományi sport- és ifjúsági titkárság több mint 200 millió dinárt fektetett ezekbe a projektekbe, a tartományi kormány pedig a Nagybefektetési Igazgatóságon keresztül segített néhány fontos sportlétesítmény felépítésében.

– Az idén kellett volna megszerveznünk a köztársasági iskolai olimpiát, melyet négyévente egyszer tartanak, több mint 8000 gyermek részvételével. A koronavírus miatt azonban, mint minden nagyobb sporteseményt, a következő évre halasztjuk – mondta el Batez.

Igor Došen, az iskola igazgatója szerint, az iskola tornatermét az 1960-as években építették, és azóta nem renoválták.

– A tartomány segítségével a legkorszerűbb padlót rakhattuk le a csarnokban, a falakat pedig biofestékkel festettük le – mondta Došen és hozzátette, tervben van még a lámpák cseréje, illetve egy szabadtéri sportpálya felépítése, mivel ez a iskola a városban az egyetlen, ahol nincs ilyen.