2024. április 20., szombat
OLVASNIVALÓ

Folytatódik a filmes böjt

Júniusi filmbemutatók

Itt a nyár, de a filmstúdiók még nem tértek magukhoz a koronavírus-járvány okozta karanténhelyzetből, így a júniusi filmkínálat zömét is az internetes tartalomsugárzók szállítják le.

Ezek közül is a Netflix mutatja be a legtöbb, kizárólag ezen a platformon keresztül nézhető alkotást. Ezek közül az első a The Last Days of American Crime című sci-fi. Az azonos című, nagy sikerű képregény filmváltozata a nem túl távoli jövőben játszódik, ahol is az amerikai kormány egy olyan berendezéssel igyekszik gátat vetni a terrorizmusnak és a bűnözésnek, amely egy jelet sugározva teszi lehetetlenné, hogy bárki is tudatosan bűncselekményt kövessen el.

Izgalmasnak ígérkezik Spike Lee Da 5 Bloods című háborús drámája is, amely június 10-én kerül fel a Netflixre. A filmben négy afroamerikai veterán küzd meg az ellenséggel és a természettel Vietnám őserdeiben, amikor is a délkelet-ázsiai országba visszatérve volt parancsnokuk földi maradványait igyekeznek felkutatni és hazavinni.

A Disney + ugyanezen a napon kezdi el vetíteni az Artemis Fowl: Tündérekkel életre-halálra című fantáziafilmjét Kenneth Branagh rendezésében és Colin Farrell, Josh Gad, Judi Dench főszereplésével. Eoin Colfer ír író hétkötetes regénysorozatának és az ennek alapján készült filmnek a címhőse Artemis Fowl zseniális alvilági elme, aki bármit megtesz, ha nagy összegű pénzről van szó. Édesapja eltűnését követően élete gyökeresen megváltozik, és a tündérek rejtélyes társaságával is megküzd, hogy előkerítse édesapját.

A zenés filmek kedvelői nagy valószínűséggel megörülnek a Will Ferrell amerikai komikus tollából származó Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga című vígjátéknak, amelynek főhősei feltörekvő zenészként esélyt kapnak, hogy fellépjenek a világ legnagyobb költségvetésű dalfesztiválján, az Euróvízió Dalán.