2024. március 29., péntek

Tíz hét, tíz film

A legnagyobb filmrajongó elutazhat a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválra

Jó hír a filmrajongóknak: az European Film Challenge lehetőséget ad arra, hogy ellátogassanak a legnagyobb filmfesztiválokra. A verseny legújabb fordulója június 10-én kezdődik, és egészen augusztus 12-éig tart. A résztvevőknek tíz hét alatt tíz európai filmet kell megnézniük. Emellett mindössze annyi feladatuk van, hogy bejelentkezzenek az europeanfilmchallenge.eu oldalon, és feltöltsenek egy fotót arról, hogy nézik az adott filmet. Minden európai film négy pontot ér. A különböző platformok használatát három ponttal jutalmazzák. A platform lehet mozi, filmfesztivál, televíziós csatorna, VoD-platform (video on demand), illetve bármely legális megtekintési mód. A legnagyobb filmrajongó vagy a legtöbb pontot összegyűjtő versenyző ingyenesen elutazhat a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválra.

Amennyiben a koronavírus miatt lemondják a fesztivált vagy az olaszországi utazást, a győztes egy egyéves előfizetést kap a dafilms.com holnapra, valamint egy projektort, amelynek segítségével otthonában nézheti a kedvenc filmjeit.

Az European Film Challenge-ben nyolc európai ország vesz részt: Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Csehország, Spanyolország, Portugália, Litvánia és Lettország. A verseny szerbiai szervezője a Beldocs Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, amelyet az idén szeptember 3-a és 10-e között tartanak.

A verseny során a résztvevők további pontokat szerezhetnek. Erről a közösségi oldalakon és a europeanfilmchallenge.eu honlapon tájékozódhatnak.