2024. április 26., péntek
BELGRÁD

Prostitucióra felbujtás vádjával kilenc személyt letartóztattak

Belgrádban letartóztatták egy bűnbanda kilenc tagját, alapos a gyanú, hogy a város területén közreműködtek egy prostitúciós hálózat működtetésében – tette közzé a belügyminisztérium.

A fővárosi sajtó szerint letartóztatták a bűnbanda vezetőjét: V. M.-et (38),valamint D. A. (34), B. L. (42), S. B. (31), D. A. (40), N. S. (48), M. M. (22), D. M. (31) és J. S. (30) társait.

Az ellenük felhozott vádak szerint 2019 júniusától kezdve idén május végéig nőket kerestek és alkalmaztak szexuális szolgáltatások nyújtására, miközben számukra lakásokat béreltek ki Belgrád területén.  Bűneikhez sorolják, hogy hirdették is a prostitúciót, és rábírtak nőket a prostitúcióra. A prostitúciós ügyletbe begyűjtött összes pénzt egymás között osztották szét. Alapos a gyanú, hogy V. M. szervezte meg a bérelt lakások fizikai felügyeletét, a nekik dolgozó „lányok” és a hozzájuk érkező kliensek biztonságát, illetve a női személyek szállítását harmadik személyhez szexuális szolgáltatásnyújtás céljából – áll többek között a közleményben.

A gyanúsítottak ellen bűnvádi feljelentést tettek az illetékes ügyészségen.