2024. április 25., csütörtök
ZOMBOR

Segélycsomagok a leginkább rászorulóknak

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány Norvégia Belgrádi Nagykövetségének támogatásával és helyi partnerek segítségével akciót kezdeményezett a koronavírus-járvány idején leginkábban rászoruló szerbiai polgárok megsegítésére. A projektum során 10 000 segélycsomagot juttatnak el a rászorulóknak. Köztük a gyermeküket egyedül nevelőknek, a nagycsaládosoknak, a fogyatékkal élőknek, a hajléktalanoknak és a lakosság egyéb sérülékeny kategóriáihoz tartozóknak.

Az akció Zomborból indult, ahol 309, élelmiszert és tisztálkodószereket tartalmazó csomagot osztottak ki. Ezek egy része a Vuk Karadžić Kisegítő Iskolába járó, fejlődési rendellenességben szenvedő gyerekek szüleihez került, 117 csomagot pedig a Vakok és Gyengénlátók Zombori és Apatini Egyesülete kapott, a többit pedig a Link Közösségfejlesztő Központ osztja ki a kis jövedelműek és a csonka családban élők között.

A Norvég Királyság 200 000 euróval támogatta az Ana és Vlade Divac Alapítvány segélyezési akcióját, amely Zombor után több szerbiai városban folytatódik.