2024. március 28., csütörtök

Gyásznapból összetartozás

A trianoni békediktátumra emlékeztek Csókán

A trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést a Csókai Oktatási és Művelődési Központ színháztermében pénteken este. Az eseményen jelen volt Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Fremond Árpád köztársasági parlamenti képviselő, Kormányos László tartományi képviselő, a Vajdasági Magyar Szövetség csókai listavezetője, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke, Kiss Tóth Erika, a VMMSZ alelnöke, Zombori Csaba csókai alpolgármester és Oláj Tibor, a csókai képviselő-testület elnöke.

Kormányos László a közönséghez szólva kifejtette véleményét, miszerint a magyarság jövőjét a ma élők tettei fogják meghatározni.

Fremond Árpád beszédében hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy száz év után a magyar közösség még mindig erős, és a múlt nehézségeiből táplálkozva képes előre haladni. Kiemelte, hogy a közösségi összefogásban van erőt, és a közelgő választásokon való részvételre buzdított.

A megemlékezés során fellépett a Rákóczi, a Pannónia és a Csalogány
kórus, Pásztor Dániel és Dupák Fanni. A műsor során levetítették a Verebes Ernő által írt és rendezett Országoló – Határféltés betörés nélkül című produkció filmfelvételét a Mécsvirág együttes előadásában.

A megemlékezés részeként a Csókai Oktatási és Művelődési Központ előcsarnokában megnyílt a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Százszorszép szakosztályának hímzéseit bemutató kiállítása is.