2024. április 19., péntek

Határnyitó piknik Majdányon

Vajdasági és magyarországi fiatalok találkozója

Vasárnap délután Majdányon, a tavaly óta átjárható hármas határ közelében találkoztak egymással a VMSZ Ifjúsági Fóruma és a magyarországi Fidelitas képviselői, hogy egy sütögetéssel, társasjátékokkal eltöltött délután keretében kötetlen hangnemben beszélgessenek el a fiatalok helyzetéről, politikai és társadalmi szerepvállalásáról a küszöbön álló választások tükrében.

Pásztor István Majdányon, a szülőfalujában találkozott a VMSZ Ifjúsági Fóruma és a Fidelitas tagjaival (Fotó: Gergely József)

Pásztor István Majdányon, a szülőfalujában találkozott a VMSZ Ifjúsági Fóruma és a Fidelitas tagjaival (Fotó: Gergely József)

A majdányi ifjúsági pikniken Pásztor István, a VMSZ elnöke is jelen volt.

– Szimbolikus jelentősége van annak, hogy a választási előkészületek kellős közepén a VMSZ Ifjúsági Fórumának a vezetése itt, a nemrég megnyílt hármas határ közelében találkozott a magyarországi Fidelitas képviselőivel. A fiatalok közösen szerveződnek, közösen készülnek a választásokra, hiszen éppen a fiatalok számára van nagyon nagy jelentősége a voksolásnak. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok is részesei legyenek mindazoknak a törekvéseknek, amelyek a VMSZ széles körű társadalmi szerepvállalását jellemzik, mert ők azok, akik a haszonélvezői és hordozói, továbbvivői lesznek a törekvéseinknek. A fiatalok hivatottak arra, hogy éljenek a lehetőségekkel, de ahhoz, hogy a kor kihívásainak megfelelő lehetőséghez jussanak, jól kell szerepelnünk a választásokon – hangsúlyozta Pásztor István.

Kiss Nándor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának az elnöke a majdányi találkozón a fiatalok választásokon betöltött szerepvállalásának a fontosságát emelte ki:

– A vajdaságiak mellett Hódmezővásárhelyről, Szegedről és Székesfehérvárról is érkezett egy csapat fiatal. A délutáni találkozóra – amit a Rábé–Kübekháza határátkelő megnyitása nagyon megkönynyített – a választási előkészületek kapcsán került sor. A találkozó az ismerkedés jegyében telt, a magyarországi fiatalok segítenek a kampányrendezvényeink lebonyolításában és ismerkednek a helyi viszonyokkal – mondta Kiss Nándor.

A majdányi pikniken részt vett Burány Hajnalka, a VMSZ Női Fórumának a vezetője, Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, Orosz Urbán Csilla alpolgármester, Újhelyi Nándor, a törökkanizsai községi képviselő-testület elnöke, Ótott Róbert mezőgazdasági titkárhelyettes, Perpauer Attila, a zentai községi tanács oktatási felelőse is.