2024. március 28., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2020

A programjukat ismertették

Pénteken a helyi irodájában tartott sajtótájékoztatót az Együtt a jobb Zentáért polgári csoport, ismertetve választási programját. Mielőtt a csoport szóvivői részletesen is beszéltek volna az egyes programpontokról, Győri István elnök foglalta össze röviden terveiket és céljaikat.

Elmondta, azért alakították meg a szervezetet, hogy ne a politikai pártok érdekei legyenek fontosabbak, mint a zentai polgároké, és hogy ne máshol és mások döntsék el, Zentának mire van szüksége, és milyen irányban fejlődjön. Ők a helyi polgárok érdekeit szeretnék maximálisan képviselni. Kezdő lépésként áttanulmányozták a község költségvetését, és azt a következtetést vonták le, hogy ha ezt észszerűbben használnánk fel, a célkitűzéseiket akár négy év alatt meg tudnák valósítani.

A terveik közül kiemelte a helyi csatornahálózatnak és az utak aszfaltozásának befejezését, a vízvezeték-hálózat felújításának elkezdését, a piac, a járdák, a játszóterek felújítását, a Tisza-parti sétány kivilágítását, a közvilágítás megjavítását, valamint a Népkert karbantartásának rendszeressé tételét. Ami a gazdaságot illeti, szeretnék Zentát csábító hellyé tenni a befektetők számára, ami új munkahelyek létrejöttével is együtt járna. A helyi kisvállalkozókat is szeretnék támogatni, ezeket a vissza nem térítendő összegeket beletenni a költségvetésbe. Síkra szállnak azért is, hogy a városban található üres üzlethelyiségek bérleti díját elérhetővé tegyék az érdeklődő vállalkozók számára. Külön hangsúlyt fektetnének a mezőgazdaságra, különös tekintettel a kistermelők versenyhelyzetbe hozására.

Győri István összefoglalóját követően a csoport további jelen lévő tagjai részletesebben is értekeztek a községben orvosolandó problémákról. Igor Prijović a sporttal és az ifjúsággal, Zabos Zoltán a vállalkozásfejlesztéssel, Dévity Rozália a nyugdíjasok helyzetével, Županjac Répás Anna az egészségüggyel, Jovan Gašović pedig az oktatással kapcsolatos meglátásait ismertette.