2024. március 29., péntek

Ki lehet a pedofil politikus?

Az ügyészség szerint Igor Jurić kihallgatását követően sem derült fény az illető identitására

Az Igor Jurićtyal folytatott több órás vallomást követően sem sikerült olyan információkhoz jutni, amikkel fel lehetne fedni annak az ismeretlen személynek az identitását, akit a büntetőtörvény 180. cikkelye szerint liliomtiprással vádolnak, illetve annak a kiskorúnak az identitása sem derült ki, aki felett elkövették ezt a súlyos bűncselekményt – áll a belgrádi Felső Ügyészség közleményében.

Igor Jurićtól, a Tijana Jurić Alapítvány alapítója a belgrádi ügyészségen tegnap tett vallomást, de mint a szerb média lehozta, az ügyészségnek még e háromórás kihallgatás után sem sikerült feltárni annak a közéleti személynek a kilétét, akit Jurić pedofíliával vádol. Így a bűnvádi eljárás elindítására sincs mód.

– Mindent, amit tudunk, elmondtuk a legfelsőbb állami szervnek, az ügyészségnek – nyilatkozta a Blic napilapnak Igor Jurić a Felső Ügyészségen tett vallomását követően. Elmondta, minden rendelkezésre álló fényképet átadott az ügyészségen. Hozzátette, sajnálja, hogy a média a pedofil politikus híréből botrányhírt csinált: – Nem szeretnék botrányt csinálni. Most, amikor elmeséltem mindent a főügyész-helyettesnek, pontot tettem az ügy végére – emelte ki, majd hozzátette, sajnálja, hogy egy politikus érdeke egy gyermek érdekei felett állnak.

A belgrádi Felső Ügyészség röviddel az után, hogy a Tijana Jurić Alapítvány alapítója a médiumokban bejelentette, tudomása van arról, hogy egy politikus, közéleti személyiség pedofil hajlamokkal rendelkezik, beidézte Igor Jurićot, hogy feltárja az esetet, és begyűjtse azokat az adatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy megindítsa az eljárást az állítás igazolására.