2024. április 24., szerda

Negyvennégy lakás a menekülteknek

Bogdan Laban az SZHP fölényes győzelmében bízik Szabadkán
A kilencvenes évek háborús menekültjei részére készülnek a lakások (Fotó: Gergely Árpád)

A kilencvenes évek háborús menekültjei részére készülnek a lakások (Fotó: Gergely Árpád)

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Zagorka Panić, a polgármester tanácsosa pénteken megtekintették az Ivo Senjanin utcában épülő lakóépületet, amely a kilencvenes évek háborús menekültjei részére készül. A helyszínen megtartott sajtótájékoztatón Zagorka Panić elmondta, hogy a létesítmény összesen 2400 négyzetméteren épül, és összesen 44 lakást foglal magában. Az épületegyüttesnek két szárnya lesz, az egyik kettő, a másik pedig háromemeletes. A projektum összértéke 1 millió 433 ezer euró. A város az építéshez 2017-ben kötött adományozási szerződést az Európai Fejlesztési Bankkal. Bogdan Laban a sajtótájékoztatón elégedettségét fejezte ki, hogy több évtized után 44 rászoruló család kap tetőt a feje fölé.

Újságírói kérdésre a polgármester reagált Pásztor Bálint pénteki sajtótájékszótatáján elhangzott kijelentéseire. Megerősítette, hogy nincs háttéralku Szabadka polgármesteri tisztségével kapcsolatban, és hozzátette, hogy amelyik párt nyer a választásokon, az adja a város polgármesterét.

– A koalíciós partnerünknek jó választási eredményeket kívánok, de biztos vagyok benne, hogy a Szerb Haladó Párt Szabadkán fölényes győzelmet arat, talán fölényesebbet is, mint legutóbb – fejezte ki reményét a polgármester.

Egy másik újságírói kérdésre válaszolva Bogdan Laban cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint a Szabadkai Közkórház szülészeti osztályán húsz-harminc koronavírus-fertőzéses megbetegedés van. Mint hangsúlyozta, a járvány megjelenése óta nem emelkedett a megbetegedések száma Szabadkán. A városban összesen 57 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.