2024. április 19., péntek

Ősszel választanak elnököt

A helyi közösségek tanácsának megválasztására szeptember 27-én kerül sor

A jelenlegi összetételben utolsó ülését tartotta meg csütörtökön a magyarkanizsai községi képviselő-testület, amelynek tagjai összesen öt napirendi pontot tárgyaltak meg, és mindegyiket el is fogadták. Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester az ülésen elhangzottakat összefoglalva elmondta, hogy a legfontosabb az a napirendi pont volt, amelynek alapján a helyi közösségi választást szeptember 27-ére napolják el.

A képviselők több fontos kérdésben is döntést hoztak az ülésen (Puskás Károly felvétele)

A képviselők több fontos kérdésben is döntést hoztak az ülésen (Puskás Károly felvétele)

– Ennek az oka az, hogy új önkormányzati törvény lépett életbe, amely törvénynek sajnos önkormányzati szinten nem tudtunk sem technikai szempontból, sem pedig emberi erőforrás szempontjából megfelelni, így az önkormányzat sajnálatos módon nem tudja egyszerre megtartani az összes választást, ami azt jelenti, hogy most, június 21-én csak önkormányzati, tartományi és köztársasági választások lesznek, a helyi közösségek tanácsának megválasztására pedig szeptember 27-én kerül majd sor – emelte ki a polgármester, aki egyúttal köszönetet mondott a képviselőknek, mind a 29-nek, illetve mindenkit a választásokon való részvételre is buzdított. Ahogy fogalmazott, igencsak turbulensre sikeredett a munka, a véleménynyilvánítás és a széles látókör azonban mindenkinek adott volt az elmúlt négy évben, csakúgy mint ahogyan az információkhoz való hozzájutás lehetősége is.

A községi képviselő-testület csütörtöki ülésén ezenfelül elfogadták a rendeletjavaslatot a gyepmesteri kommunális tevékenység ellátásának feltételeiről és módjáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről, valamint a Tisza Menti Vízművek üzletviteli programjának módosítását is. Továbbá jelentős volt még az a napirendi pont is, amely Horgost érintette, egészen pontosan az egykori banképületet, amelynek Magyarkanizsa község köztulajdonába közvetlen egyezség útján történő megszerzéséről döntöttek, aminek köszönhetően hamarosan megindulhat az ingatlan vételárának kifizetése is.