2024. április 19., péntek

Kupagyőztes a Honvéd

Örömmámor a Honvédnál (Fotó: MTI)

Örömmámor a Honvédnál (Fotó: MTI)

Története során nyolcadik alkalommal hódította el a magyar kupát a kispesti Honvéd együttese, miután szerdán este 2:1 arányban felülmúlta a Mezőkövesd csapatát. A Puskás Arénában rendezett mérkőzésen az egészségügyi előírások betartásával 10 000 néző követte élőben a döntőt, így a hangulatra nem lehetett panasz. A találkozót a Mezőkövesd kezdte jobban, ám félórányi játék után a Honvéd egy öngóllal előnybe került. Pár perc telt el csupán, amikor a mezőkövesdiek végre az ellenfél kapuját is bevették: Neszterov hibáját Pekár javította ki a 37. minutumban – igaz, a kispestiek kapusa óriásit hibázott a gólnál. A második félidőben a Honvéd egy rögzített szituáció után Kamber fejesével szerezte meg a vezetést. A Mezőkövesd nem esett pánikba, rövid passzos játékkal próbált rést találni a pajzson, de az egyenlítés nem jött össze. A Honvéd kupagyőztesként az Európa-liga selejtezőjében is indulhat.

Magyar kupa, döntő: Honvéd–Mezőkövesd 2:1.

SZERB KUPA

Papírforma

Minden a papírforma szerint alakult a szerb kupa negyeddöntőjében, így a Crvena zvezda keddi győzelmét követően ezúttal a Vojvodina, a Partizan és a Čukarički diadalmaskodott az egyfelvonásos párharcokban. Bár a végeredmény igazolta a fogadóirodák esélylatolgatását, egyedül a Partizan sikere volt könnyed. A niši Radnički szűk fél óra után már 2:0-ra vezetett, de a Čukarički Tedić mesterhármasával a hajrában megfordította a mérkőzést. A Vojvodina a Mladost ellen lépett pályára. Az újvidéki találkozó rendes játékidejében nem született gól. A tizenegyespárbajban a Vojvodina 5:4-re nyert.

Az elődöntő sorsolását ma 13 órakor tartják.

Szerb kupa, negyeddöntő: Čukarički–Radnički (N) 3:2, Radnik–Partizan 1:2, Vojvodina–Mladost 0:0 (11-esekkel 5:4).

Német bajnokság, a 24. forduló elhalasztott meccse: Werder–Frankfurt 0:3. Az élcsoport: Bayern 67, Borussia (D) 60, Leipzig 58 pont stb.

TSC

Győzelemre, mint mindig!

A TSC pénteken 18 órától az újvidéki Proleter ellen lép pályára. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Szabó Zoltán vezetőedző elmondta, a Proleter jó csapat és kellemetlen ellenfél, bebizonyította ezt az ősszel is, amikor egy pontot elvittek Zentáról. Csapata ugyanakkor kiváló formában van, amit az ivanjicai Javor ellen lőtt hat gól is bizonyít, ezért a székvárosban is a győzelem a cél. A csapatban kiváló a hangulat, jól felkészültek a játékosok, a sérült Miličevićen és a „besárgult” Tomanovićon kívül mindenki harcra kész. Hozzátette, nagyon jó, hogy immár szurkolókkal teli lelátók mellett tudnak megmérkőzni, mert ez is pluszerőt ad, hiszen ott lesz majd a Blue Betyars szurkológárda.

A sajtótájékoztatón jelen volt Szilágyi Vladimir, aki 15 góllal vezeti a Szuperliga góllövőlistáját, s megerősítette, hogy a küszöbönálló mérkőzésen a megszokott támadó stílusban lépnek fel. A mérkőzést az Arena Sport 1 csatornán élőben is közvetítik.