2024. április 23., kedd

Nincsenek újabb fertőzöttek a péterváradi idősotthonban

Nem találtak újabb koronavírus-fertőzöttet a magántulajdonban levő péterváradi Mass Green House Preradović u. 7. alatti idősotthonban. A tartományi népjóléti és népesedési titkárság mai közleménye szerint az elmúlt 24 órában további tizenkét gondozottat és alkalmazottat teszteltek, valamennyiük eredménye negatív lett.

– Az otthonban a járványügyi szakemberek utasítása szerint járnak el, a tünetmentes személyek az otthonban tartózkodnak, de a Vajdasági Klinikai Központ orvosi felügyelete alatt állnak – áll a titkárság közleményében.

Emlékeztetőül mondjuk el, hogy az otthon 22 bentlakójánál és 6 foglalkoztatottjánál állapították meg a koronavírus-fertőzést. Többségüknél enyhe tünetek jelentkeznek. A Vajdasági Klinikai Központban a 69 éves R.S.-t kezelik, aki lélegeztetőgépre szorul, és akinél elsőként állapították meg a vírus jelenlétét. Rajta kívül öten tartózkodnak a kórházban. Az otthon másik épületében, a Csajkovszkij utca 11.b alatt nincs megbetegedés.

Igor Mirović tartományi kormányfő szerint fennáll a gyanú, hogy a vírust valaki az alkalmazottak közül vitte be az otthonba.