2024. április 25., csütörtök

Ma még igényelhető a 100 euró

Hétfő az utolsó nap a kifizetésre

Ma éjfélig jelentkezhetnek még a 100 eurós egyszeri támogatásért mindazok a nagykorú szerbiai polgárok, akik ezt még nem tették meg. Esetükben június 8-áig, vagyis hétfőig kifizetik a 100 euró dinár ellenértékét (valamennyivel kevesebb, mint 11.800 dinár),  jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter a Prva TV-ben vendégszerepelve.

– Több mint négymillióan jelentkeztek online, Az 1,9 millió nyugdíjasnak és szociális segélyben részesülőnek automatikusan átutaltuk a pénzt, a többi jogosult közül pedig több mint 4 millióan igényelték a pénzt – mondta Mali és leszögezte, hogy elégedett az intézkedéssel, melyet a szerb kormány a koronavírus-járvány okozta válság enyhítésére foganatosított. Véleménye szerint a jelentkezők száma arra utal, hogy a polgárok számára szükséges intézkedésről van szó.

Emlékeztetett ugyanakkor, hogy csütörtökön 235 ezer vállalatnak utalták ki a minibálbért, melyet a foglalkoztatottak a vállalukban kapnak kézhez. A pénzügyminiszter elmondta, hogy az összegek átutalása zökkenőmentesen folyt, ahol fennakadás volt tapasztalható, azt rövid időn belül megoldják. Jelezte azt is, hogy a napokban a szerb kormány újabb intézkedéscsomagot jelent be, mellyel a foglalkoztatás növelését célozták meg, és főleg azokat érinti, akik elvesztették munkahelyüket vagy külföldről tértek vissza, és itthon szeretnének boldogulni.