2024. április 24., szerda

Folytatódik a csődbe jutott vajdasági vállalatok árverezése

Több mint egy hónap kihagyás után újrakezdődött a csődeljárásban levő vajdasági vállalatok vagyonának értékesítése. A csődeljárási iroda mintegy 30 vajdasági vállalat vagyonának árverését jelentette be, melyek a meghirdetés után 30 nappal kerülnek kalapács alá, gyakran a valós érték alatt. Az árverés nyilvános, de lebonyolítható közvetlen megegyezés útján is.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

A Dnevnik értesülése szerint a júniusban és július elején várható árverésen nincsenek hangzatos vállalatnevek.

A meghirdetettek közül a legnagyobb értéke minden bizonnyal a csődeljárásban levő újvidéki Unihemkomnak van (Vojvoda Stepe sugárút), melynek több, az újvidéki Futaki úton, Belgrádban, Kúlán levő üzemrészlegét viszik kalapács alá. Kikiáltási ár: 113 millió dinár.

Árverezésre kínálják az egykor jól ismert kúlai Kramer bútorgyárat is, több ingatlanját 7 millió dináros áron kiáltják ki. Eladásra kerül a szabadkai Fidelinka vagyona, valamint a

Fidelinka–nekrentine vállalat vagyona is, közöttük egy 111 négyzetméteres lakóház melléképülettel 307 négyzetméteres telken. Kikiáltási ára: 7750 euró dinár ellenértéke a Szerbiai Nemzeti Bank középárfolyama szerint.  Több más mellett Palánka község területén először kerül árverezésre a közművesítési és vendéglátóipari Univerzal Kft. több ingósága is.