2024. április 20., szombat

Kibővítik a nyugdíjbiztosító épületét

Miloš Vučević polgármester és Zoran Đorđević munkaügyi miniszter tegnap az újvidéki nyugdíjbiztosító épületén folyó rekonstrukciós-bővítési munkálatok helyszínére látogattak.

– Az újvidéki nyugdíjbiztosító épületének a felújítása minden újvidéki polgár érdeke, mert az új rész megnyitása után sokkal jobb körülmények között intézhetik majd ügyeiket. Nem szeretnénk ismét olyan esetekről hallani, hogy a bizonylatokat kiállító orvosszakértők az utcán vizsgálják meg az igénylőket. A Búza téren meglehetősen kevés szabad terület áll rendelkezésre, fontos figyelembe venni a polgárok életminőségét, mert ha sok ügyet kell elintézni ilyen kis helyen, az gondokhoz vezethet. A beruházásnak köszönhetően jobb feltételeket biztosítunk nemcsak a dolgozóknak, hanem a polgároknak is – mondta Újvidék polgármestere. Hozzátette: bosszantó, amikor hosszú sorokban várakoznak az emberek a nyugdíjbiztosító épülete előtt.

– Az elmúlt években kiváló volt az együttműködés az önkormányzat és a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alappal, együtt dolgozunk a limáni Idősek Otthonának a felújításán, a rekonstrukciós munkálatok több mint 600 millió dinárba kerülnek – magyarázta Vučević.

Zoran Đorđević elmondta azt is, hogy az újvidéki nyugdíjbiztosító épületének a felújítására 587 millió dinárt irányoztak elő, és hogy ez a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap legnagyobb beruházása az elmúlt időszakban.

– Az új befektetésnek köszönhetően 4000 négyzetméterrel bővül majd az újvidéki nyugdíjbiztosító épülete, ami nagy előrelépésnek számít. Folytatjuk országszerte a beruházásokat, a nyugdíjasoknak köszönhetjük az országunkban tapasztalható pozitív változásokat, ezért szükségszerű, hogy róluk is kellőképpen gondoskodjunk – mondta Đorđević.