2024. április 18., csütörtök
SPORTHÍREK

Négy között a Zvezda

LABDARÚGÁS

Kedden este a Crvena zvezda 2:1-es győzelmet ünnepelt az Inđija ellen a szerb kupa negyeddöntőjében. Az első félidőben Ivanić és El Fardou Ben is betalált, de a hazaiak a szünet után mindent egy lapra téve támadtak. A 87. minutumban Jovanović szépített, ám az egyenlítés már nem jött össze. Dejan Stanković vezetőedző a meccs után elmondta, a Crvena zvezdának idén a duplázás a célja. Legutóbb a 2006/2007-es idényben történt meg, hogy a piros-fehérek a bajnokságban és a kupában is diadalmaskodtak. Tegnap este a negyeddöntő többi meccsét (Čukarički–Radnički (N), Radnik–Partizan, Vojvodina–Mladost) is lejátszották.

Szerb kupa, negyeddöntő: Inđija–Crvena zvezda 1:2.

Gasperini betegen dirigált

Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetőedzője elismerte, hogy koronavírus-fertőzésre utaló jeleket észlelt magán a Valencia elleni Európa-liga-visszavágón március 10-én. Az olasz tréner ennek ellenére leült a kispadra a zárt kapus mérkőzésen. Az edző a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva elárulta: nem érezte jól magát a meccs előtti napon, később az ízérzékelését is elvesztette. A Valencia a nyilatkozat láttán hivatalos közleményben fejezte ki meglepettségét Gasperini betegségével és kockázatvállalásával kapcsolatban. Az eset azért keltett nagy visszhangot, mert az olasz vezetőedzőnél később valóban kimutatták, hogy megfertőződött a koronavírussal. Arról már korábban olvashattunk, hogy a párharc nagy szerepet játszhatott abban, hogy a járvány széleskörűen elterjedjen Olaszországban és Spanyolországban.

Karanténban a teljes lvivi csapat

Karantén alá helyezték az ukrán élvonalban szereplő lvivi Karpati csapatának teljes keretét, miután kiderült: a klub játékosai és további alkalmazottai közül 25-nek pozitív lett a koronavírustesztje. A liga közleménye szerint az egyesület tagjainak legalább két hétig elzártan kell élniük. A fertőzöttek házi karanténban vannak. A csapat két mérkőzését elhalasztották.

Ukrajnában március közepe óta nem rendeztek mérkőzéseket a világjárvány miatt, a bajnokság szombaton folytatódott. Az országban eddig mintegy 24 300 esetet regisztráltak, a halálos áldozatok száma több mint 700.

VÍZILABDA

Tizenkét csapatos lesz a BL

A TotalWaterpolo internetes szakportál értesülései szerint a vízi sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) a napokban több döntést is meghozott a 2020/2021-es idény kapcsán. Eszerint a következő szezonban a férfi Bajnokok Ligájában a 16 helyett mindössze 12 csapat szerepelhet majd – közülük 10 együttes (Ferencváros, Barceloneta, Dinamo Tbiliszi , Jadran, Jug, Marseille, Olimpiakosz, Pro Recco, Hannover, Spandau) szabadkártyásként vehet részt a sorozatban, míg a maradék két együttes a selejtező során vívhatja ki az indulás jogát. A döntés a Szolnoknak és a Mladostnak sem kedvez, hiszen mind a horvát, mind a magyar csapat alanyi jogon indult eddig a legrangosabb sorozatban. A selejtezőre a tervek szerint októberben kerül sor, az eddigi három forduló helyett mindössze egy lesz majd. A kvalifikációt követően kialakult 12 csapatos mezőnyt két 6-os csoportba osztják majd, a csoportkör novemberben kezdődik, a legjobb 4-4 együttes jut a final eightbe, amelyet június elején bonyolítanak le Hannoverben.

A selejtezőben búcsúzó csapatok az Eurokupában folytatják majd, ahol összesen 16 klub képviseltetheti magát.

A női Euroliga lebonyolítása nem változik az eddigiekhez képest, decemberben kerül sor az első selejtezőkörre, ezt követi a második, majd a negyeddöntőkkel folytatódik a sorozat. A legjobb négy a final fourba kerül, míg a negyeddöntő további négy szereplője a LEN-kupa négyes döntőjében csatázhat.

NFL

Edzés csak otthon

Újabb biztonsági rendeletet hozott meg a tengerentúli amerikaifutball-liga. A közösségnek szerencséje volt a körülményekkel, tekintve, hogy a bajnokság holtszezonja épp a járvány idejére esett, a vezetőség pedig újabb lépést tett afelé, hogy szeptemberben megindulhasson a versengés. Az ESPN jelentése szerint Roger Goodell ligavezértől mind a 32 csapat felszólítást kapott, hogy kizárólag saját létesítményeikben tarthatják meg edzőtáborukat, ebből fakadóan természetesen közös edzéseket sem szabad tartani más csapatokkal. Az NFL-ben egyébként nagy hagyománya van a más helyszínen tartott edzőtáboroknak, a legtöbb gárda a nyári felkészülésének jelentős részét nem a saját stadionjában végzi.