2024. április 20., szombat

Kiírták az idei Móricz-, Babits- és Örkény-ösztöndíjakat

Három alkotói pályázatot: a fiatal irodalmároknak szóló Móricz Zsigmond-, Örkény István- és Babits Mihály-ösztöndíjakat jelentetett meg a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a nemzeti összetartozás napján. A PIM honlapján elérhető kiírás szerint a Móricz-ösztöndíjra olyan 1985. január 1-jét követően született írók, irodalmárok jelentkezhetnek, akik már publikáltak színvonalas szakmai orgánumokban és a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesülnek központi költségvetési forrásból finanszírozott alkotói támogatásban. A hat hónapig bruttó 200 ezer forinttal járó ösztöndíjban idén legfeljebb 26 alkotó részesülhet.

Az Örkény-ösztöndíjra olyan 1980. január 1-jét követően született drámaírók jelentkezhetnek, akik az ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesülnek központi költségvetési forrásból finanszírozott ösztöndíjban vagy államilag finanszírozott alkotói támogatásban. A hat hónapig bruttó 200 ezer forinttal járó ösztöndíjban idén legfeljebb 8 drámaíró részesülhet.

A Babits-ösztöndíjra olyan 1980. január 1-jét követően született, műfordítói tevékenységet végző alkotók jelentkezhetnek, aki az ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesülnek központi költségvetési forrásból finanszírozott ösztöndíjban vagy államilag finanszírozott alkotói támogatásban.

Mindhárom pályázat beadási határideje július 1. (MTI)