2024. április 19., péntek

Potápi: Emlékezzünk a múltra, de tekintsünk a jövőbe is! (VIDEÓ)

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár június 4-i videóüzenete

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár videóüzenetben fogalmazta meg gondolatait:

"A trianoni békeszerződés aláírása pontot tett az első világháború végére, lezárta az úgynevezett 19. századot és elindította a számunkra, a magyarok számára tragikus kimenetelű 20. századot.

Június 4-én meg kell emlékeznünk a 100 évvel ezelőtti történelmi eseményre, ilyenkor mindig emlékezünk a történelmi nagyvárosainkra: Pozsonyra, Kassára, Ungvárra, Nagyváradra, Kolozsvárra és Brassóra, Temesvárra, Újvidékre és Eszékre. Emlékezünk történelmi tájainkra, nagy folyóinkra, hegyeinkre, emlékezünk azokra az emberekre, akik azokban az időkben éltek.

100 évvel ezelőtt szétszakították, szétdarabolták az országunkat, nekünk mai magyaroknak pedig az a történelmi szerep jutott, hogy újraegyesítsük a nemzetet. Elfogadtuk a Nemzeti Összetartozásról szóló törvényt, elfogadtuk Magyarország új Alaptörvényét, és megadtuk a szavazati jogot minden egyes magyar állampolgárnak, éljenek akár Magyarországon, a Kárpát-Medencében, vagy bárhol a nagyvilágban.

A magyar kormány nemzetpolitikájának köszönhetően zajlik a nemzet egyesítése, a határok megváltoztatása nélkül. Az elmúlt 100 esztendő legnagyobb eredménye, hogy élünk, és megmaradtunk. Az elmúlt tíz esztendő legnagyobb eredménye, hogy megerősödtek a közösségeink. Megerősödtek a magyar közösségek a Kárpát-Medencében, s megerősödtek a diaszpórában egyaránt. Ma már talán elmondhatjuk azt, hogy egységes Kárpát- Medencéről beszélünk, egyre inkább elmondhatjuk, hogy a határon túli magyarság nem hátrányt jelent, hanem egyre inkább előnyt.

Június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja, emlékezzünk a múltra, de tekintsünk a jövőbe is. A vesztes 20. század után e nap indítsa meg a számunkra, a magyarok számára a nyertes 21. századot!" – fogalmazott videóüzenetében Potápi Árpád János.