2024. április 23., kedd
KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY VAJDASÁGBAN

Huszonkét fertőzött a péterváradi idősotthonban

A péterváradi Maas Green Haus idősek otthonában huszonkét koronavírussal fertőzött gondozott van – erre derült fény, miután egy fertőzés nyomán PCR-tesztelésnek vetették alá az ott élőket és a fogalkoztatottakat, írja nem hivatalos értesülésekre hivatkozva a 021.rs. Magántulajdonban levő idősek otthonáról van szó, mely több épületben működik. Fertőzötteket egyelőre a Preradović utca 7. alatt találtak.

A 22 fertőzött közül 16 gondozott, hat pedig az intézet dolgozója. Heten közülük a Vajdasági Klinikai Központ infektológiai osztályára kerültek, ott ápolják őket. Közöttük van R.S. 69 éves gondozott is, aki a napokban betegség jeleit mutatta, majd a Kamenicai Tüdőgondozó Intézetbe utalásakor derült ki, hogy koronavírussal fertőzött. Az idősek otthonában ezek után rendelték el a járványügyi vizsgálatot, aminek az eredménye mára elkészült.

Vajdaságban egyébként az elmúlt hetekben nagyon alacsony számban jegyeztek koronavírus-fertőzést. Újvidéken az elmúlt három hét alatt csupán hat esetet jegyeztek fel.