2024. április 25., csütörtök
ZOMBOR

Sajátos játszótér

Új játszóterek sorával gyarapodik a város, a Zelenilo kommunális közvállalat a Dinári és az Orgona utcában nyitott egy-egy hagyományos játékszerekkel felszerelt terepet, Gádoron is megkezdték egynek az építését, s hamarosan Bezdán kerül sorra.

A Hősök Parkjában pedig megépítették a város első speciális játszóterét, amelyet a különleges bánásmódot igénylő gyerekek is különösebb segítség nélkül vehetnek igénybe. Ennek kialakításába más kivitelezőket is be kellett vonni, hogy a mozgásszervi vagy érzékszervi fogyatékkal élő gyerekek számára megfelelő játékszereket telepítsenek a parkba.

Ennek a játszótérnek nem örült mindenki, kifogásolták, hogy miért építenek még egyet a meglévő mellé, hogy a beton kiszorítja a zöldövezetet, hogy miért nem valahol a város szélén építik fel a speciális játszóteret… Az építés egyik kezdeményezője, a Kis Emberek Szerbiai Mozgalma azzal érvelt a kiválasztott helyszín mellett, hogy a meglévő és az inkluzív játszótér közelsége lehetővé teszi a különleges bánásmódot igénylők és a többi gyerek közeledését, egymás jobb megismerését, elfogadását.

A város egyébként az idén kilenc új játszóteret szerelt fel.