2024. április 18., csütörtök

Beiktatták a temerini új plébánost

Miután a Püspöki Hatóság május 22-én kinevezte ft. dr. Szöllősi Tibort a temerini Szent Rozália és a hozzátartozó filiák plébánosává, az új plébános beiktatása pünkösdvasárnap, a 10 órai nagymisén meg is történt.

Ft. dr. Szöllősi Tibor plébános atya Szűz Mária oltalmába ajánlja a temerini községet (Góbor Béla felvétele)

Ft. dr. Szöllősi Tibor plébános atya Szűz Mária oltalmába ajánlja a temerini községet (Góbor Béla felvétele)

A beiktatási szertartást dr. Pénzes János szabadkai megyéspüspök nevében ft. Erhard Róbert esperes, az újvidéki belvárosi nagytemplom apát plébánosa celebrálta. Beiktatása során a kinevezett plébános az Úr és a közösség előtt megvallotta azt az ígéretét, hogy szolgálja a közösséget, majd esküt mondott, hogy a rábízott plébánia híveinek lelki gondozását Isten kegyelméből a legjobb tudása szerint fogja végezni, és az érvényben levő szabályokat megtartja.

Az esperes atya szentbeszédében arra hívta fel a hívek figyelmét, hogy a katolikus közösség a szeretetben növekszik, és arra kérte az új plébánost és az új segédlelkészt, hogy munkájuk során az igazságot hirdessék, és hogy a szeretet tüze ott lángoljon a szívükben.

A szentbeszédet követően az esperes atya kérésére Szöllősi Tibor atya a rábízott hívőközösség színe előtt megújította szentelése alkalmából adott ígéretét, majd átvette a templom kulcsait. Mivel a gyóntatás nagyon fontos feladata a plébánosnak, ezért az esperes atya elvezette az új plébánost a gyóntatószékig, ahol imát mondtak, majd visszatérve a szentségházhoz, átvette az Isten szent hajlékának kulcsait is.

A szentmise végén, az áldást követően a papság és az oltárszolgálat a Lourde-i Szűz Mária oltárhoz vonult, ahol a plébános atya Mária oltalmába ajánlotta a temerini községet. Ezt követően a papság és a hívek csoportja a temetőben felkereste a nemrég elhunyt Szungyi László plébános sírját és imádkozott érte.

Ft. Szöllősi Tibor atya marad a tiszakálmánfalvi (Budiszava), a kátyi és a kaboli plébániák kormányzója, káplánja ft. Sáfrány Dávid atya.