2024. április 23., kedd

Új járda Muzslya központjában

Muzslya helyi közösség tanácsának kezdeményezésére új járda készül a Szűz Mária Szent Neve templom és a plébánia előtt. A település illetékesei minden tavasszal valami nagyobb munkaakciót szerveznek, az idén mérlegelték a helyzetet, és attól eltekintve, hogy a településen 52 utca van és sok hely felújításra szorulna, most mégis a központot tartották a legfontosabbnak, mert a templom előtti járda eléggé meg volt rongálva.

Muzslya központjában mintegy 90 méteren teljesen megújul a járda (Kónya-Kovács Otília felvétele)

Muzslya központjában mintegy 90 méteren teljesen megújul a járda (Kónya-Kovács Otília felvétele)

Palatinus Ervin tanácselnök elmondása szerint a Čistoća i zelenilo köztisztasági vállalat biztosította az anyagot, a betont, a munkaerőt pedig a helyi közösség, illetve a plébánia, néhány egyesület, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái, önkéntesei.

A köztisztasági vállalat hozzájárulása 350 ezer dinár, és a munkaakció által a mintegy 90 méteren teljesen megújul a járda Muzslya központjában. Köztudott, hogy a templom mellett van a kollégium, továbbá az óvoda, átellenben az iskola, és ez az utcarész igen forgalmas, így most sokkal biztonságosabb lesz nemcsak az idősebb polgártársak, hanem a fiatalok, a gyerekek számára is.

Az előkészületi munkák során – a múlt héten kezdődtek meg a munkálatok –, amikor a régi betont fel kellett törni, azt eltisztítani és előkészíteni a terepet a betonozáshoz, általában mindennap 8-10 önkéntes volt jelen és aktívan kivette részét a munkából.

A járókelők nem győzték dicsérni a kezdeményezést, sőt voltak, akik buzdították a munkásokat, hogy még nagyobb kedvvel, odaadással végezzék munkájukat.
Gabona Ferenc, az egyháztanács elnöke azt is elmondta, hogy sokan imájukkal segítették, járultak hozzá a munkájukhoz, a fizikai munka kivitelezése mellett azt is megköszönte a muzslyaiaknak.