2024. április 18., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Gulácsi-gólpassz

Gulácsi passzát Werner váltotta gólra (Fotó: Beta/AP)

Gulácsi passzát Werner váltotta gólra (Fotó: Beta/AP)

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának zárómeccsén hétfőn este a Köln és a Leipzig csapott össze zárt kapuk mögött. Bár a kölniek a hetedik percben szerzett góljukkal kiválóan kezdték a meccset, nem sok esélyük maradt a pontszerzésre. A lipcseiek hamar átvették a vezetést, végül 4:2-re nyertek. A találkozó egyik legszebb pillanata a magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter gólpassza volt. A hálóőr az 50. percben egy szabadrúgás után jókor lépett ki a tizenhatosban, majd nyomban egész pályás indítást intézett Timo Werner felé, aki ajtó-ablak helyzetben nem hibázott. A német Bild napilap számításai szerint 9,78 másodperc telt el Gulácsi átadása és a gól között. A Bundesligában legutóbb 2019. február 23-án adott kapus gólpasszt, akkor a freiburgi Schwolow volt az előkészítő. A meccs másik érdekessége, hogy a német Rafael Czichos száz nappal nyaktörése után ismét pályára lépett.

Német bajnokság, a 29. fordulóban: Köln–Leipzig 2:4. Az élcsoport: Bayern 67, Borussia (D) 60, Leipzig 58, Borussia (M) 56 pont stb.

Boszniában vége

A járvány miatt hétfőn befejezettnek nyilvánították a labdarúgószezont Bosznia-Hercegovinában. A sportági szövetség közlése szerint a döntést azért kellett meghozni, mert a boszniai Szerb Köztársaság egészségügyi minisztériuma július 1-jéig nem engedélyezi a mérkőzések megtartását. A 33 fordulósra tervezett élvonalból csak 22 kört rendeztek meg a járvány kitöréséig. A bajnoki címet ez alapján a tavalyi győztes Szarajevó kapta meg, amely így ismét elindulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A Željezničar, a Zrinjski és a Borac az Európa-liga-selejtezőben vehet részt, míg a Zenica és az Zvijezda kiesett. A bosnyák kupát – amely az elődöntőnél tartott – szintén nem folytatják, bár a versenyben maradt négy csapat közül egyiknek a székhelye sem a boszniai Szerb Köztársaságban található.