2024. április 23., kedd

Munkaakció a focipályán

A Zentagunarasi Ifjúsági Klub egy nagyszabású akcióval kezdte újra tevékenységét

A Zentagunarasi Ifjúsági Klub szombaton egy átfogó munkaakció keretében felújította a helyi sportlétesítményeket. Bata Kornél, a klub elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a közelmúltban ifjúsági bált szerettek volna tartani, de a járványhelyzet miatt ez elmaradt. A tevékenységeiket a mostani munkaakcióval indították újra.

– A munkaakció keretében helyrehoztuk a focipályát, röplabdapályát és a kosárlabdapályát. Előzőleg a labdarúgóklub elnökével egyeztettünk, hogy mi mindent kell megcsinálnunk. A teniszpályaként is szolgáló aszfaltos pályát az ifjúsági klub építette évekkel ezelőtt. Idővel ez a pálya azonban elhasználódott és rendezni kell. A nyár folyamán új aszfaltréteget húzunk a pályára, mivel itt tartunk számos nyári sportrendezvényt, mint pl. az éjszakai foci vagy a sportnap. A munkaakció keretében megcsináltuk a labdafogót, mivel nagyon rossz állapotban volt. A teljesen használhatatlan állapotban lévő röplabdapályát is felújítottuk. Kitisztítottuk és feltöltöttük homokkal, lámpákat is felszerelünk. Ez lehetővé teszi, hogy este is lehessen röplabdázni – számolt be Bata.

A Zentagunarasi Ifjúsági Klub számos rendezvényt tart a nyár folyamán, ám a mostani bizonytalan helyzet miatt az idei terveik képlékennyé váltak. Az elnök elmondása szerint a tervezett rendezvények sorsa még bizonytalan, minden a helyzettől és a lehetőségektől függ. Azonban már készülnek a tervek a labdarúgóklub épületének kibővítésére. Ez az ifik számára azért jelentős, mert az ő klubjuk is itt kap majd helyet. Terveik között szerepel egy kültéri, szabadidős sütőhely kialakítása is.