2024. április 25., csütörtök

Koronavírus-teszt a beköltözéshez

A szabadkai Gerontológiai Központba újonnan beköltözőket 14 napra elkülönítik

A szabadkai Gerontológiai Központba kedd óta ismét fogadja a beköltöző felhasználókat. Erről Nenad Ivanišević, az intézmény igazgatója számolt be kedden megtartott sajtótájékoztatóján.

– A beköltözés rendje kicsit megváltozott, ugyanis az eddig szükséges dokumentáció mellett egy 72 óránál nem régebbi koronavírus-tesztet is át kell adni. Fontos megemlíteni, hogy ezt a tesztet addig ne végezzék el, amíg a szociális munkással nem beszélték meg a beköltözés pontos dátumát. Minden felhasználót, aki beköltözik hozzánk, a megelőzés érdekében 14 napra elkülönítjük. Erre a célra a központban tíz szobát szabadítottunk fel. Intézményünkben ugyanis továbbra is érvényben vannak a március 13-án bevezetett megelőző intézkedések – nyilatkozta Nenad Ivanišević.

Ana Trkulj és Március Martina Nenad Ivanišević társaságában (Fotó: Gergely Árpád)

Ana Trkulj és Március Martina Nenad Ivanišević társaságában (Fotó: Gergely Árpád)

Az igazgató újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy a központban továbbra is tilos a látogatás, és a bentlakók sem hagyhatják el az épületet. Hozzátette, hogy a központ várólistája igen hosszú, már a rendkívüli állapot bevezetése előtt is mindegy száz személy szerepelt rajta.

Nenad Ivanišević arról is beszámolt, hogy az intézmény több munkatárását is sikerült határozatlan időre felvenni.

– A köztársasági kormány határozata alapján engedélyt kaptunk arra, hogy 6 egészségügyi-technikust és 18 gondozót határozatlan időre alkalmazzunk. Ők már hosszabb ideje nálunk dolgoztak, de csak meghatározott időre szólt a munkaszerződésük. Remélem, ez hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink hosszú ideig velünk maradjanak – számolt be Nenad Ivanišević.

Ana Trkulj egyike azoknak a gondozóknak, akit határozatlan időre vettek fel. A gondozó a sajtótájékoztatón elmondta, hogy körülbelül egy éve dolgozik az intézményben. Eddig csak határozott időre kapott szerződést.

– Az, hogy most határozatlan időre felvettek, számomra biztonságot jelent. Tudom, hogy rendszeresen kapok fizetést, ami mindig időben érkezik – mondta Anna Trkulj.

Március Martina gyógytornász-technikusként szintén egy éve dolgozik a központban. Ő is azt emelte ki, hogy a határozatlan idejű munkaviszony biztonságot jelent számára.