2024. április 19., péntek

Csomag a nevelőcsaládoknak

Az UNICEF kezdeményezésére, a szociális ügyekkel megbízott minisztérium a Szerbiai Vöröskereszt községi szervezeteibe higiéniai csomagokat küldött szét. A kishegyesi Vöröskereszt is kapott ilyen csomagokat, számolt be lapunknak Fontányi Andor, a községi szervezet titkára.

Várakozás a csomagokra (Lakatos János felvétele)

Várakozás a csomagokra (Lakatos János felvétele)

– A Vöröskereszt községi szervezete összesen 51 csomagot osztott ki Kishegyes községben, ugyanis ennyi gyerekekkel foglalkozó nevelőcsalád van a község területén. Ez a község lakosságának arányához viszonyítva elég soknak számít. A csomagok higiéniai szereket tartalmaztak, volt bennük szappan, sampon, mosópor, mosogatószer, toalettpapír és fertőtlenítőszer – számolt be a titkár, majd arról is szólt, hogy ez egy egyszeri akció volt részükről a nevelőcsaládok irányába.

A Vöröskeresztnek a héten lesz még egy csomagosztási akciója, melynek keretében hátrányos helyzetű személyek kapnak majd élelmiszer- és higiéniai csomagokat. Fontányi ennek kapcsán elmondta, hogy az osztás célcsoportja elsősorban az a réteg lesz, amelynek a lakhatási körülményei jóval az átlag alatt vannak.