2024. március 29., péntek
FOCIMIX

Tartalékpályán a Real Madrid

Tartalékcsapata pályáján, hatezer férőhelyes stadionban játssza zárt kapus hazai mérkőzéseit az újrainduló spanyol bajnokságban a Real Madrid. A fővárosi együttes június 14-én fogadja az Eibart. Erre a Madrid külvárosában található, Alfredo di Stéfanóról elnevezett létesítményben kerül sor, amelyet általában a Castilla használ. A királyi gárda otthonának, a Santiago Bernabéu Stadionnak a felújítási munkálatai jelenleg is zajlanak. A német után a spanyol lesz a második az európai topbajnokságok közül, amelyik a pandémiát követően újraindul.

Costára börtön vár?

A spanyol ügyészek adócsalás miatt hat hónapos börtönbüntetést és több mint félmillió eurós bírságot kértek Diego Costára, az Atlético brazil származású, spanyol válogatott labdarúgójára. A pénteki bejelentés szerint a 31 éves támadó 2014-es adóbevallásában megkárosította a spanyol államot. Hozzátették: mivel a börtönbüntetés nem haladja meg a két évet, és nem erőszakos bűncselekmény miatt marasztalják el, azt a spanyol törvények szerint Diego Costa 36 500 eurós pénzbírságra válthatja. Az ügy bírósági tárgyalására jövő csütörtökön kerül sor.

Mahrezt kirabolták

Mintegy félmillió font értékű kár érte Rijad Mahrezt, amikor ismeretlenek betörtek a házába. Brit sajtóbeszámolók szerint a tolvajok luxuskarórákkal, készpénzzel, ékszerekkel és értékes mezekkel távoztak a Manchester City játékosának lakhelyéről. A támadó az eset során nem volt otthon. Május közepén a Tottenhamet erősítő Dele Alli házát késes támadók rabolták ki, a kár ott is több százezer font volt. A középpályás akkor otthon tartózkodott, de kisebb sérülésekkel megúszta az esetet.

Werner Liverpoolban?

Az angol bajnoki cím várományosához, a Liverpoolhoz napokon belül aláír Timo Werner, a német válogatott és a Leipzig csatára a Gazzetta dello Sport értesülése szerint. Az olasz sportnapilap úgy tudja, hogy a Premier League-éllovas irányítói öt esztendőre szóló szerződést és évi 10 millió eurós fizetést garantálnak a 24 éves német játékosnak, aki a most folyó Bundesliga-idényben 28 bajnokin 24 gólt szerzett. Werner az együttes játékereje mellett azért is kerülhet Liverpoolba, mert az angol gárda vezetőedzője a honfitárs, Jürgen Klopp, akivel jó kapcsolatot ápol. A Transfermarkt portál 64 millió euróra becsüli Werner piaci értékét.

Icardi marad

A PSG hivatalos honlapján jelentette be, hogy a kölcsön után végleg megszerezte Mauro Icardi játékjogát az Intertől. Mint ismert, Icardi a 2019/2020-as idényt már a francia bajnoknál töltötte kölcsönben, miután viharos körülmények között távozott az Intertől. A 27 éves csatár húsz Ligue 1-mérkőzésen tizenkét gólt szerzett, a Bajnokok Ligájában pedig hat találkozón ötször volt eredményes – ehhez hozzáadhat, hiszen a francia bajnoksággal ellentétben a BL-t még nem fújták le. A PSG beszámolója szerint Icardi négyéves szerződést írt alá, azaz 2024 júniusáig kötelezte el magát. Sajtóinformációk szerint a francia együttes 50 millió eurót fizetett az argentin támadó játékjogának végleges megvásárlásáért az Internek.

Fred újra Brazíliában

Visszatért korábbi csapatához, a Fluminenséhez a 39-szeres brazil válogatott csatár, Fred – jelentette be hivatalos Twitter-oldalán a riói labdarúgóklub. A 36 éves támadó a legutóbbi két évet a Cruzeirónál, az azt megelőző másfelet az Atlético Mineirónál töltötte, most pedig visszatér a Fluminenséhez, amelynek színeiben 2009 és 2016 között két országos bajnoki címet nyert. Fred – aki a brazil válogatott tagjaként 2007-ben a Copa Américán, 2013-ban a Konföderációs Kupán diadalmaskodott – Európában csak egy csapatban futballozott, 2005 és 2009 között a Lyont erősítette.

Linekernél Messi a nyerő

Az angol labdarúgás jeles alakja, Gary Lineker azt mondta, ő Ronaldo-rajongó, de szerinte a történelem legjobb játékosa Messi. Az 59 éves exfutballista, aki két világbajnokságon tízszer volt eredményes a válogatottban, a BBC-nek nyilatkozva vetette össze a jelenkor két legjobb játékosát, a Juventust erősítő Cristiano Ronaldót és a Barcelona ászát, Lionel Messit. „Messi olyan a labdarúgásban, mint Jordan volt a kosárlabdában” jelentette ki a nyolcvanszoros válogatott Lineker, aki annak idején a Leicester, az Everton és a Tottenham mellett játszott külföldön, méghozzá az argentin sztár spanyol együttesében is. „Ronaldo nagy rajongója vagyok, de ha a történelem legjobb labdarúgójáról beszélünk, akkor az Messi. Sokan emlegetik fel Messinél, hogy eredményei csak a Barcelonához kapcsolódnak, míg Cristiano különböző bajnokságokban nyert címeket, de ez furcsa érv – mondta, majd így folytatta: – Lionelnek természetesen kiváló társai vannak a Barcában, ám mindig kiváló statisztikákkal szolgált, függetlenül attól, hogy ki játszott a közelében. Rendre bizonyította, hogy mindenki, aki kételkedik benne, tévedett. Még az utóbbi években is, amikor a Barcelona már nem volt olyan erős, Messi hozzájárulása mit sem csökkent. Éppen ellenkezőleg, ha ő nincs, teljes a rendetlenség a pályán.”