2024. április 18., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Dortmundi hatos

Jadon Sancho remekelt (Fotó: Beta/AP)

Jadon Sancho remekelt (Fotó: Beta/AP)

A Bundesliga 29. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Borussia (D) óriási pofont adott a sereghajtó Paderbornnak. Lucien Favre együttese úgy jutott el fél tucat gólig, hogy az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult. A gólgyártást Hazard kezdte meg az 54. percben, később pedig a mesterhármast szerző Jadon Sancho, Hakimi és Schmelzer csatlakozott a listához, míg a hazaiaknál egyedül Hunemeier tudott eredményes lenni. A BVB most bánhatja igazán, hogy a hétközi fordulóban nem sikerült megállítania a címvédő Bayernt, így ugyanis 5 fordulóval a bajnokság vége előtt 7 pont a dortmundiak hátránya.

Német bajnokság, a 29. fordulóban: Paderborn–Borussia (D) 1:6. Az élcsoport: Bayern 67, Borussia (D) 60, Borussia (M) 56, Leverkusen 56 pont stb.

SPANYOLORSZÁG

Öt hét alatt tizenegy forduló

A Spanyol Labdarúgóliga nyilvánosságra hozta a járvány után újrainduló La Liga hátralévő fordulóinak sorsolását. Azt már korábban tudtuk, hogy a spanyol bajnokság június 11-én a sevillai rangadóval (Sevilla–Betis) startol, míg az első teljes fordulóra az azt követő hétvégén kerül sor. A közlemény szerint a még meglévő 11 fordulót mindössze 5 hét alatt lebonyolítanák a spanyolok, így az utolsó találkozókra július 19-én kerülhet sor. A tabella élén jelenleg az 58 pontos Barcelona áll, második 56 ponttal a Real Madrid. A visszatérés utáni első fordulóban a katalánok a Mallorca vendégei lesznek, míg a fővárosiakra az Eibar elleni hazai összecsapás vár.

MAGYAR LABDARÚGÁS

Döntetlen a rangadón

Az NB I. 26. fordulójának zárómeccsén 1:1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia és a Ferencváros csapata. A felcsútiak nem szeppentek meg az éllovastól, s bár a Zöld Sasok Tokmac révén megszerezték a vezetést, a hazaiak szűk negyedórával később Lovrencsics öngóljával egyenlítettek. A 70. percben Van Nieff begyűjtötte második sárga lapját, így a Puskás Akadémia a hajrában főleg a védekezésre koncentrált. A Ferencváros nem tudta kihasználni a helyzeteit, így a vége pontosztozkodás lett. A Honvéd szűk fél óráig emberhátrányban futballozott a Debrecen ellen, de a kispestiek így is magabiztos, 3:1-es győzelmet arattak, és felkészülten várhatják a szerdai, Mezőkövesd elleni kupadöntőt.

NB I., a 26. fordulóban: Honvéd–Debrecen 3:1, Puskás Akadémia–Ferencváros 1:1. Az élcsoport: Ferencváros 60, Fehérvár 51, Mezőkövesd 45, Diósgyőr 40 pont stb.

Szerb Szuperliga, a 27. fordulóban: Mačva–Voždovac 0:1. Az élcsoport: Crvena zvezda 72, Partizan 61, Vojvodina 56, TSC 53 pont stb.