2024. március 29., péntek

Eddig 152 személy kérte a koronavírus-tesztelést

Főleg külföldön dolgozók igénylik a PCR-tesztek elvégzését

Tíz napja adtunk hírt arról, hogy azok a polgárok, akik szeretnének koronavírus-tesztet elvégeztetni magukon, a szabadkai Közegészségügyi Intézetben is megtehetik ezt a vizsgálatot. Dr. Nebojša Bohucki, az intézet járványügyi szakorvosa lapunknak elmondta, hogy a vizsgálatra, amely PCR-tesztet jelent, továbbra is várják a polgárokat. A koronavírus-teszt elvégzését munkanapokon 7 és 9 óra között végzik az intézetben. A teszt költsége 6000 dinár, a kiskorúak és az egyetemisták számára pedig a teszt elvégzése ingyenes.

– Péntekig 152 polgár kérésére végeztük el a koronavírus-tesztet. Közülük legtöbben külföldön, legfőképp Ausztriában dolgoznak. Más polgárok, a korlátozások enyhítésével, már egyre ritkábban kérik a teszt elvégzését. Az eredmény egy, legfeljebb két nap alatt elkészül. A teszt eredménye 72 óráig érvényes – nyilatkozta a járványügyi szakorvos.

A fentiekhez Nebojša Bohucki hozzátette, hogy a tesztelés előtt a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap 840-17750-34-es számlaszámára be kell fizetni a tesztelés költségét.