2024. április 19., péntek

Szemétgyűjtési akció a szabadkai Deszkás erdőben

A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai–zorkai helyi szervezete szervezésében szombaton szemétgyűjtési akcióra került sor a helyi közösség utcáiban, illetve az ott található Deszkás erdőben. A programban mintegy harmincan vettek részt, köztük fiatalok és idősek egyaránt.

A résztvevők két kamionnyi szemetet gyűjtöttek össze (Benedek Miklós felvétele)

A résztvevők két kamionnyi szemetet gyűjtöttek össze (Benedek Miklós felvétele)

Szabadka szélén, a Zorka helyi közösség határán kezdődő Deszkás erdő egy kedvelt kirándulóhely, ahova egész évben számos természetkedvelő látogat ki. A város polgárai előszeretettel sétálnak a lombok alatt, és a futók is gyakran ezt a terepet választják tevékenységükhöz, fogalmazott lapunknak Kudlik Zoltán, a rendezvény szervezője, a Vajdasági Magyar Szövetség önkormányzati jelöltje.

– Tavaly ősszel szerveztünk első ízben szemétgyűjtési akciót, és látva azt, hogy mekkora sikere volt, úgy döntöttünk, hogy tavasszal is sort kerítünk rá. Az akciót eredetileg márciusra terveztük, de a rendkívüli állapot miatt csak most tudtuk megtartani. A résztvevők több mint száz zsák szemetet gyűjtöttek össze, amit a szabadkai szeméttelepre szállítottunk. Bízunk benne, hogy a jövőben sikerül együttműködést kialakítanunk a Regionális Hulladéktároló Kft.-vel, hogy ne csak az legyen, hogy összegyűjtjük a szemetet, hanem szelektíven tudjuk újrahasznosításra bocsátani. Számunkra fontos, hogy tiszta környezetben éljünk, és ezért őszre ismét megszervezzük az akciónkat. A tavalyi akciónkon és ezúttal is csatlakoztak hozzánk a Masterplast vállalat munkatársai – mondta Kudlik Zoltán.

Beszélgetőpartnerünk emellett elmondta, hogy a programban több gyermek is részt vett, akiket így a környezettudatos gondolkodásra tudnak nevelni.