2024. április 25., csütörtök

Kiállítással „koronázták” meg az újrakezdést

A nagybecskereki Petőfi MME-ben elsőként az iroda kezdte meg a munkát, amikor már a rendelkezések szerint ez lehetővé vált, majd a könyvtárba is újra be lehet térni, könyveket kölcsönözni.

A megszokott időben tart nyitva az egyesület irodája, mégpedig hétfőtől péntekig 9 és 13 óra között, kivétel a csütörtök, amikor 17 és 19 óra között fogadja a betérőket a titkárnő, Bukovics Éva.

A Petőfi MME könyvtárából kedden 10 és 13 óra között lehet könyveket kölcsönözni, illetve csütörtökön 16 és 18 óra között, ahol Tabacski Edit könyvtáros fogadja az olvasókat.

Természetesen a gyerekek valószínűleg majd csak az új tanévben kezdik újra a munkát, ugyanis a tánccsoport működése iskolafüggő, és mivel a gyerekeknek online tartott az oktatás, így nem számíthattak a különféle próbákra.

Az egyesület legaktívabb csoportja, az Art Klub tagjai, amint az lehetséges lett, már mozgolódni kezdtek, a képzőművészek vezetője, Meleghy Zsuzsanna szervezésében Győri Csilla, muzslyai amatőr alkotó munkáiból nyílt tárlat. A kiállításon 26 munka került bemutatásra, és az alkotások kiválogatásában részt vett a mestere, Aleksandar Kačar festőművész, aki felismerte az őstehetséget, és különórákon foglalkozott a képzőművésszel, aki alig két éve kezdett el foglalkozni festészettel. Ez az időszak jó volt arra, hogy kipróbálta a különféle technikákat, viszont leginkább olajfestékkel, valamint akrillal alkot. A tájképek mellett csendélet megalkotásába is „belekóstolt”, de ugyanakkor az absztrakt munkákkal érzékelteti leginkább a hangulatát, a színek egybeolvasztásakor.

A tárlaton a mestere is méltatta a munkáit, és a szervezők egyike, Juhász István, lukácsfalvi képzőművész is értékelte Győri Csilla első, önálló kiállításának anyagát.