2024. április 24., szerda

Szépül a falu bejárata

Többnapos munkaakció zajlik Gunarason – Kültéri edzőterem létesül

Az Univerzum Ifjúsági Klub és a gunarasi helyi közösség átfogó munkaakcióba kezdett, amelynek keretében rendezik a faluba vezető utat és kis hidat. Kovács Viktor, az Univerzum Ifjúsági Klub elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a munkaakció több napon át tart.

A kis híd felújítását az ifjúsági klub aktivistái végezték el (Lakatos János felvétele)

A kis híd felújítását az ifjúsági klub aktivistái végezték el (Lakatos János felvétele)

– Megtörtént a bekötőút melletti fák metszése és fehérre meszelése. A bekötőúton van egy kis híd, amelynek a korlátja már jó ideje nagyon rossz állapotban van. Ezt a kis hidat az ifjúsági klub aktivistáival felújítjuk. Befestjük a korlátot, kijavítjuk az elöregedett részeket, eltakarítjuk a fölösleges földet, és a későbbiekben betonozásra is sor kerül. A munkaakciót anyagilag a gunarasi helyi közösség támogatja, valamint a helyi közösség munkásai és az ifjúsági klub tagjai vesznek részt a munkában – számolt be Kovács, majd arról is szólt, hogy hamarosan újabb munkaakciót szerveznek. Az Univerzum által üzemeltetett edzőterem hátsó udvarát fogják kitakarítani, mert ezt a részt benőtte a vadszeder és a gaz.

– Kiirtjuk a gazt, és a későbbiekben kültéri edzőtermet szeretnénk itt kialakítani. Ezt mi magunk készítjük majd el, különböző vasprofilokból. Az ifjúsági klub tagságában vannak nagyon ügyes fiatalemberek, akik tudnak hegeszteni, és ők fogják ezt kivitelezni. Emellett kialakítunk itt egy szabadidős részleget, amelynek lesz sütésre-főzésre alkalmas része is – mondta el az elnök.