2024. április 25., csütörtök

Elmaradnak a bácskossuthfalvi nyári táborok

A jövő évre érvényesek az eddig befizetett jelentkezések, lehetőség van átjelentkezni másik altáborba

Jövőre halasztja a bácskossuthfalvi Ady Endre Művelődési Központ, és a Szabadidő-szervezők Egyesülete az idei szünidőre tervezett nyári táborát. Erről Besnyi Szabolcs táborvezető értesítette a nyilvánosságot a Facebookon közzétett videóbejegyzésében. Megtudtuk tőle azt is, hogy eddig egyedül az 99-es bombázások után tartottak kényszerpihenőt.

– Örömünkre szolgál, hogy a járványhelyzet napról napra, hétről hétre kedvezőbb mutatókkal kecsegtet, vagyis kevesebb megbetegedésről olvashatunk a sajtóban. Mégis nem tudjuk garantálni a 100 százalékos vírusmentességet, és mi ugye azt hangoztatjuk évek óta, hogy a nyári tábor az egyik legbiztonságosabb tábor. Szakképzett egészségügyi személyzet, orvosok, ápolók felügyelik a résztvevőinket, a 80 közreműködő szervezővel karöltve. És ugyanez a biztonsági elv az, ami azt mondatja velünk, hogy legyünk óvatosak. Abban az esetben, ha már kifejlesztették volna a koronavírus ellenszerét, vagy a vakcináját, és az hozzáférhető áron megvásárolható lenne, esetleg egy biztonságos, és nem költséges gyorsteszt a rendelkezésünkre állna, mindjárt könnyebb lenne a dolgunk. Tehát nem vállaljuk azt a kockázatot, hogy úgy a résztvevőink, mint a szervezők egészsége bármilyen szempontból is kockáztatva legyen – mondta el a táborvezető, aki azt is hangsúlyozta, hogy a nyári táborokat kedvelőket mégsem szeretnék az év legmelegebb heteire egyedül hagyni, tartalmas és szórakoztató online programok kidolgozásán fáradoznak kreatív munkatársaival. És persze készülnek a következő évre.

– Jövőre mindenképpen szeretnénk megszervezni a táborokat, ezért ha a jelentkezőnk úgy dönt, szeretne velünk tartani a következő évben, akkor az idei táborra történt jelentkezése automatikusan érvényes a jövő évre. Ha valakinek menet közben változik az érdeklődési köre, és szeretne a jövő évre egy a korábbi céljától eltérő altáborba átjelentkezni, akkor a jó hír az, hogy azt megteheti. Ezt a szándékát mindaddig jelezheti a gyermek, vagy az ifjú, amíg következő évben nem tesszük közzé a 2021-es táborok felhívását – ismertette Besnyi Szabolcs, aki elmondta azt is, hogy lehetőségük van a gyerekeknek teljes mértékben lemondani a jövő évi táboron való részvételi szándékukat. Ebben az esetben megtérítik az addigi befizetett összeget. Ezen szándékot mailben kell egy folyószámlaszám feltüntetésével jelezni a szervezőknek.