2024. április 20., szombat

Felújítják a Slajz stadiont

A tartományi kormány 56,4 millió dinárral támogatta Verbász infrastrukturális fejlesztését

Verbászra látogatott tegnap Đorđe Miličević, a tartományi kormány alelnöke, Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági, Ognjen Bjelić tartományi regionális, fejlesztési, régióközi és helyi önkormányzati titkár, valamint Nedeljko Kovačević, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság vezetője.

A munkalátogatás fő célja a beruházások megtekintése volt (Paraczky László felvétele)

A munkalátogatás fő célja a beruházások megtekintése volt (Paraczky László felvétele)

A tartományi kormányfőhelyettes elmondta, a munkalátogatás fő célja azoknak a beruházásoknak a megtekintése volt, amelyeket az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőség követni, de közben befejeződtek. A beruházások értéke 56,4 millió dinár.

− Két helyszínről van szó, az egyik a városi 44-es Blokk területén létesített parkoló, a másik pedig az új ipari övezetben, a 100-as blokk területén lévő infrastruktúra kiépítése. Az előbbi helyen 63 gépkocsi számára készült el a parkoló, a közvilágítás, az esővízelvezetők, és helyükre kerültek a megfelelő közlekedési jelek. A parkolónak óriási a jelentősége, hiszen a város legszűkebb központjában van, itt található az önkormányzat épülete, a legfontosabb intézmények, a bíróság – magyarázta Đorđe Miličević.

Verbászon az ún. 100-as Blokk a Kiskér felé vezető út mentét található, Itt az elmúlt hónapokban ugyancsak intenzíven dolgoztak az új, mintegy 2 hektáron elterülő ipari zóna kiépítéséhez és működéséhez szükséges infrastruktúrán. A tartományi kormány támogatásával a főútig 173 méter hosszú aszfaltút épült, egy új kerékpárút, egy nagyobb, mintegy 50 járművet befogadó parkoló, valamint a teljes csatorna- és vízvezeték-hálózat, ezenkívül a közvilágítás is elkészült.

− Verbász község önkormányzata intenzív tárgyalásokat folytat egy olasz vállalattal, amelynek már van egy beruházása a községben. A visszajelzések alapján a partner ezen a helyen újabb gyárat szeretne építeni, és a tervek szerint újabb 40−70 embernek biztosítana munkalehetőséget – mutatott rá a tartományi kormányfőhelyettes. Kiemelte, a következő befektetés Verbászon a Slajz stadionnak a felújítása és egy teljesen új atlétikai pálya kiépítés lesz. Ehhez Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár adta át Milan Glušac polgármesternek a 3,4 millió dináros támogatásról szóló szerződést. A község a munkálatokhoz további 800 ezer dinárt biztosít.

− Az elmúlt négy évben a tartományi kormány több mint 700 millió dinárt fektetett be Verbászon – mutatott rá Đorđe Miličević.

Milan Glušac, Verbász polgármestere kijelentette, az elmúlt öt hónapban 100 millió dinár beruházást sikerült megvalósítani. A már említett parkoló mellett az ipari övezetben is folytak a munkálatok, itt épül ugyanis az ún. „zöld gyár”, Szerbia első létesítménye az energiahatékonyság és a környezetvédelem területén.

A tartományi kormány további eszközöket biztosított a kiskéri csatornahálózat, továbbá az ottani dűlőutak rendbetételére és a vízvezeték-hálózat korszerűsítésére. Folyamatban van a Verbászi Általános Kórház felújítása, néhány hét múlva pedig megkezdődik a községhez tartozó települések vízvezeték-hálózatának a kiépítése is. Utóbbi munkálatok értéke 4,2 millió euró.