2024. április 24., szerda
KOSÁRLABDA

A Szuperligát is lefújták

A többi fontos bajnoksághoz hasonlóan a szerb Szuperliga idei szezonját is megszüntették. A Szerbiai Kosárlabda-szövetség (KLS) belgrádi ülését követően kiadott közlemény rámutat, a klubok képviselői is egyetértettek – egy ellenszavazattal – az idény berekesztésével, aminek következményeként nem hirdetnek bajnokot. „A döntés oka elsősorban a még mindig jelen levő járvány. Ugyanakkor az is fontos körülmény volt, hogy a túl hosszú szünet miatt komoly sérülésveszély fenyegetné a játékosokat, valamint, hogy a vírus miatt legfeljebb csekély számú néző lehetne ott a mérkőzéseken” – áll a Leon Deleon Szuperliga-igazgató aláírásával ellátott tájékoztatásban.

NBA

Jokić rossz szerződése

A tekintélyes Bleacher Report a minap tízes toplistát készített azokról a sztárjátékosokról, akik kaliberükhöz mérten rendkívül előnytelen szerződést kötöttek csapatukkal. A listára Nikola Jokić is felkerült. A zombori a 2014-es draftot követően egy évre visszajött Szerbiába, majd 2015-ben szerződött le a Denverrel. Ekkor három évre szóló, 4,1 millió dolláros megállapodást írt alá, amely a későbbi bizonyításának fényében igazán alacsony bérnek számít NBA-szinten. A Nuggets vezérévé és a liga egyik legjobb centerévé kinőtt Jokić új, 2018-ban kötött szerződése már 5 évről és 148 millió dollárról szól… A BR listájára került még többek között Steph Curry (2012, 4 év, 44 millió), Michael Jordan (1988, 8 év, 25 millió) és Scottie Pippen (1991, 5 év, 18 millió).

Elmarad Kobeék beiktatása

Augusztus végéről a jövő évre halasztották a kosárlabdázó Hírességek Csarnokának idei beiktatóünnepségét az amerikai Springfieldben. Az idei beválasztottak névsorát április elején jelentették be, s ahogy az várható volt, minden idők egyik legerősebb „osztálya” lett a 2020-as. Bekerült ugyanis három szupersztár, Kobe Bryant, Tim Duncan és Kevin Garnett is. Ők legkorábban most juthattak be a Hall of Fame-be, mivel legalább öt évnek el kell telnie a visszavonulásuk és a felvételük között.