2024. április 24., szerda

Változtatásokkal is meg szeretnék tartani!

A Green Future Fest szervezői arra törekednek, hogy idén is megtarthassák rendezvényeiket

Az egyik legnépszerűbb fesztiváljává vált régiónknak az elmúlt évek során az adai Green Future Festival, amely minden év augusztusában az adai strandfürdő által biztosított varázslatos környezetben várja színvonalas koncertekkel, izgalmas elektronikus zenei programokkal, valamint színes kísérőprogramokkal a fiatalokat, köztük a vajdaságiakat és a távolabbról érkezőket is. A szervezők a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet ellenére is bizakodóak, azt mondják, ha változtatásokkal is, mindenképp meg szeretnék tartani a fesztivált, valamint a hozzá kapcsolódó rendezvényeket is.

– Büszkék vagyunk arra, hogy a rendezvényeink egyik legnagyobb vonzereje a Green Future családias légkörében rejlik. A fiatalok és az idősek, a magyar és a szerb ajkúak, a kétkezi munkások és az egyetemet végzettek, a szegények és a gazdagok, az itthon boldogulók és a külföldre vándoroltak, a vendégek és a szervezők külön-külön érkeznek ugyan meg hozzánk, ám azután mindig közösen, egy egységet alkotva tesszük a térség legmeghatározóbb ifjúsági rendezvényeivé a Green Future programjait. Kimondhatjuk, hogy ennél erősebb egység jelenleg nem létezik a vajdasági rendezvényszervezésben, amiért rendkívül hálásak vagyunk mindenkinek, aki nyitott arra, hogy a részesévé váljon – hangsúlyozta lapunknak nyilatkozva Tajti Attila fő szervező, aki elmondta, a rendezvényeik mára már jócskán túlnőttek azon, amit eredetileg kitaláltak, és amit esetleg külső segítség nélkül is évről évre könnyedén meg tudnának valósítani. Kifejtette, minden évben hatalmas erőfeszítésekbe telik, hogy olyan fellépőket hozzanak el rendezvényeikre, akik nemcsak Adáról, hanem még Vajdaságról sem hallottak, majd hozzátette, éppen ezért nagy köszönet illeti mind a rendezvényeik látogatóit, mind partnereiket, köztük Ada község önkormányzatát is, amiért mellettük állnak, jelentős mértékben hozzájárulva ahhoz, hogy hírét vihessék a város természeti adottságainak és az itt élő emberek vendégszeretetének.

– Idén négy rendezvényt, programsorozatot hirdettünk meg, és valamilyen formában az összeset meg szeretnénk tartani. Fontos tudni, hogy ehhez nemcsak különféle engedélyekre van szükségünk, hanem arra is, hogy mi se ítéljük meg veszélyesnek az adott program lebonyolítását. A jelenlegi elképzelésünk az, hogy az Árkád Green Future Stadium – Serbia az eredetileg tervezett április helyett december 26-án kerül megrendezésre a Zentai Sportcsarnokban. A fellépők átszervezése jelenleg is folyamatban van, az azonban már most biztos, hogy minden eddig megváltott jegy felhasználható lesz az új dátumon is. Az Adica Summer Beach nyitásával kapcsolatban egyelőre mi is várjuk az információkat. Mivel szabadtéri rendezvényhelyszínről van szó, így a nyár folyamán valószínűleg meg tudjuk nyitni kapuinkat. A Rejv u šumi – Serbia június helyett nagy valószínűséggel szeptember 12-én lesz a megszokott helyen, és erre a rendezvényre is érvényes, hogy minden eddig megváltott jegy felhasználható lesz az új dátumon is. A Green Future Festival 2020 eredetileg meghirdetett dátuma jó eséllyel maradni fog, ám a program megvalósításához jelentős változtatásokra lesz szükség. Mindennek részleteiről azonnal tájékoztatást adunk, amint biztos információkkal rendelkezünk. Lehetséges, hogy a fesztivál az eddig megszokottnál rövidebb ideig tart majd, és az is előfordulhat, hogy szűkítenünk kell a programkínálatot, az azonban biztos, hogy ha lesz fesztivál, akkor a nagyszínpad mindenképpen működni fog, és olyan látványelemeket fogunk biztosítani a látogatók számára, amelyekben egészen biztosan nem fognak majd csalódni! Már hét éve térünk haza örökre szóló élményekkel a Greenről, és abban bízunk, hogy talán az idei lesz az összes közül a legemlékezetesebb, mert idén megmutatjuk, hogy együtt továbbra is legyőzhetetlenek vagyunk! – fogalmazott Tajti Attila, a Green Future Festival fő szervezője.