2024. április 24., szerda

Zsablya polgármestere cáfol

Álhírek terjednek arról, hogy a községbe nagyobb számú migránst telepítenek

Az álhírek és vele együtt a nyugtalanság terjedésének megakadályozása érdekében Čedomir Božić, Zsablya község elnöke felhívta a városka és a hozzá tartozó települések polgárainak figyelmét, hogy ne üljenek fel a különféle hálózatokon és élőszóban is terjedő álhíreknek, miszerint nagyobb számú migránst telepítenek a helységbe, mert ez nem igaz, ez hazug állítás.

– Abszolút kitalált, rosszindulatú álhírek keringnek a migránsok érkezéséről, melyeket olcsó, politikai poénszerzés céljából indítottak el egyesek a közelgő választások kellős közepén. Ezért Zsablya község illetékes szolgálatai értesítették a rendőrséget, és bűnvádi feljelentést tesznek azok ellen a személyek ellen, akik ilyen információkat terjesztenek, pánikot és nyugtalanságot keltve – közölték a község szakszolgálatában.

Zsablya polgármestere azt üzente a település lakóinak, hogy ne aggódjanak ezek miatt az álhírek miatt, és hogy a községi illetékes szolgálatok a rendőrséggel karöltve mindent megtesznek annak érdekében, hogy az effajta álhírterjesztésnek mielőbb útját állják – írja a Vajdasági RTV honlapja.