2024. április 19., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

A gének vagy a sors keze?

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Felhívtam önt, de nem is hiszem, hogy bármiben is tudna segíteni. Az én életem még el sem kezdődött, már el is romlott. Csípőficammal születtem, s anyám mindig is nyomoréknak gondolt engem. Ezzel megpecsételt, s így még jobban éreztem ezt a terhet. Pedig ő is sántít, s az ő családjában volt még ilyesmi, tehát tőle örököltem. Tulajdonképpen ő az oka, neheztelek is rá, sosem bocsátom meg neki, hogy nyomorékként kezelt. Soha sem volt vele jó a kapcsolatom.

– Amikor nehézséggel kezdődik egy élet, az nehéz karma jele. Lehet ez akár családi átok, akár múlt életbeli bűnök következménye, amelyekkel most meg kell küzdeni. Mivel problémája volt az anyukájával kapcsolatban, itt nagy a valószínűség a családi átokra, s arra, hogy problémái voltak önöknek egymással már a múlt életekben is.

– Na, én az ilyesmiben nem hiszek, mármint a múlt életekben. Én csak erre az egyre emlékszem.

– Ha emlékeznénk azonnal a múlt életekre, akkor a lélek nem tudna fejlődni, ami pedig a legfőbb cél. Az, hogy léteztek életeink évtizedekkel vagy évszázadokkal a mostani születésünk előtt, mára már bizonyított tény, s léteznek rá módszerek is, akár hipnózissal, akár mély meditációval vissza tudnak vezetni e terület szakértői abba az életbe, amelynek köze van a mostani élet problémáihoz. Én a horoszkópanalíziséből látom, hogy melyek azok a dolgok, események, problémák, melyek kihatnak a múlt életekből a mostanira.

– Szerintem az csak a géneken múlt, amit anyámtól örököltem...

– Természetesen a gének közrejátszanak, de a sors keze, vagyis a karma hatott ki arra, hogy ön, vagyis az ön lelke pont ebbe a családba született le, ahol ilyen beteg gének örökölhetőek.

– Hát, nem is tudom, mindenesetre nem szeretnék hipnózissal próbálkozni, de most már kíváncsi vagyok, készítse el nekem ezt a karmikus horoszkópot, hadd halljam, mit mond, s ekkor majd meglátom, hogy mit hiszek el belőle. Már 50 éves vagyok, egyéb nehézségeim is vannak a sántítás mellett, nem lehet már az én életemet helyrehozni. És ha ezen már nem lehet segíteni, akkor van értelme annak, hogy bármit is megtudjak a feltételezhető múltról?

– Persze, hogy van értelme, mert ha ön cipel egy terhet, értelmetlenül, haraggal, az sokkal nehezebb, mintha cipelne egy terhet megértéssel, elfogadással. Lehet könnyíteni is a karmán, bizonyos gyakorlatok, meditációk, mágiák és talizmánok, egyensúlyt helyrehozó képek sokat tudnak enyhíteni a problémákon. Emellett, ha ön feloldja a karmát, akkor az elkövetkező időszak könnyebb lesz, továbbá az elkövetkező élete is könnyebb lesz, s ami talán a legfontosabb, megszakítja ezt a vonalat, ezt a családi átkot, ha erről van szó, s az ön gyermekeit, unokáit már nem fogja érinteni, legalábbis nem olyan mértékben fogja érinteni, mintha nem tette volna meg a feloldozást. Több dologtól függ, hogy százszázalékos lesz-e a tisztulás, mindenesetre javulás biztosan lesz. Él-e még az anyukája, szeretné-e megjavítani a kettőjük kapcsolatát?

– Él még anyám, nem is tudom, szeretném-e javítani a kapcsolatot, énbennem a sérelem nagyon nagy.

– Ha ön nem tud megbocsátani neki, ha nem javul meg az önök kapcsolata, akkor tovább nehezítik a karmát, nem tud letisztulni az energia, s hasonló problémákat visz át az elkövetkező életbe. Ha viszont ön megcsinálja a tisztítást, akkor sikerrel járhat, kitisztítja az utat, mind az önét, mind a gyermekeiét is, részben az anyukájáét is. Például a családfatisztítás egy erőteljes meditáció, a tőrök kihúzása arkangyalok segítségével a sérelmeket oldja fel, és a rózsatövis rítus pedig segít megszabadulni minden nemkívánatos dologtól és érzéstől a múltból és a jelenből is.

– Ha nemigen hiszek a dologban, akkor is tud segíteni?

– Ha ad neki lehetőséget, akkor igen. Természetesen jobb, ha beleéli magát, szívvel-lélekkel csinál valamit, akkor az eredmény is jobb, de szerintem, ha már ön szentel rá annyi energiát, hogy megtegye a rítust, ha már ad esélyt a dolognak, az már akkor elegendő ahhoz, hogy működjön.

– Hát megpróbálom, nincs mit veszítenem, hátha könnyebb lesz az életem, mert tényleg nem irigylésre méltó.

– Vannak önnek gyermekei?

– Vannak, de sajnos nem tartom velük a kapcsolatot. Az egyik megsértett, a másik pedig megsértődött. Pedig én semmi rosszat nem tettem, csak a szemébe mondtam az igazságot. Hát igen, az igazság néha fájdalmas lehet. Azért mégsem kellett volna megsértődnie, hiszen én vagyok az anyja, megmondhatom talán neki a véleményemet?

– Mondja, látja ön a hasonlatot? Ön haragszik a saját anyukájára, mert az kimondta a véleményét, megsértve önt, s ön ezt a haragot 50 éve cipeli már. A családi minta megismétlődik, most ön mondta meg tapintatlanul a gyermekének a saját véleményét, megsértve őt, s ő hordozza tovább ezt a családi terhet. Ugyanakkor a másik gyermeke önt sértette meg, s valószínűleg az ön anyukája is érzi, hogy ön nem kedveli őt, s a sértődöttség kölcsönös. Mi ez, ha nem egy negatív családi minta, egy mélyen berögződött átok?

– Tehát ne is várjam, hogy megjavul gyermekeimmel a kapcsolat?

– Ha ölbe tett kézzel várná, akkor hiába várná. Maguktól nem javulnak meg a dolgok, ahogy nem javultak meg ön és az anyukája között sem. Ha viszont lépni fog, s megteszi ezeket a gyakorlatokat, amelyeket említettem, leírásukat pedig elküldöm önnek, s dolgozik az első csakra javításán, melyet szintén elmagyarázok, akkor a javulás megtörténik minden szinten, mindannyiuk kapcsolatában.

– Hát legyen. Egy próbát megér.