2024. április 19., péntek

Negyven új kerékpár

A rendkívüli állapot miatt ugyan késve indult be a szabadkai Parking Kommunális Közvállalat Su Bike kerékpárkölcsönző szolgáltatása, viszont mostantól több bicikli áll az érdeklődők rendelkezésére. A harminc kerékpár mellé 20 darab új férfi és 20 darab új női bicikli társul majd fokozatosan az idény alatt. Egyes új női kerékpárokra gyermekülések is kerültek.

(Gergely Árpád archív felvétele)

(Gergely Árpád archív felvétele)

A bérlés szabályai változatlanok az immár kilencedik éve működő szolgáltatás tekintetében. A kölcsönzéshez szükséges chipes kártyáért 500 dinárt kell fizetni a közvállalat pénztáránál, 20 dinárba kerül az egyórás kerékpározás, az egész napos bérlésért pedig 100 dinárt kell fizetni.

A lakosok és az ide látogató turisták a szokásos öt ponton tudnak kerékpárt bérelni, pontosabban a Szabadegyetem parkolójában, Palicson a Kisvendéglőnél, a Sétaerdőnél lévő Városi Sportcsarnok mellett, a kisbajmoki bolhapiacnál és a Harcosok sorakozója lakótelepi medencénél.

A közvállalat szolgálata fennállása óta napjainkig mintegy 800 kerékpározós felhasználót számlál, a tavalyi év során pedig 60 új személy vette igénybe ezt a szolgáltatást, olvasható a www.subotica.com hírportálon.