2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA

Nikić új szerepben

A Ferencváros vízilabdaklub hétfői közleménye szerint a világ egyik legeredményesebb pólósa, Slobodan Nikić visszatér az egyesülethez és a jövőben a klub utánpótlásában vállal komolyabb szerepet. A szerb válogatott egykori klasszisa a 2006-os születésű fiatalokból álló csapat irányítását veszi át, valamint a felnőtteknél is segíti majd a centerek munkáját. „Ahogy egy játékosnak, úgy az edzőnek is fel kell építenie magát. A gyerekekkel való munka jó alapot adhat ahhoz, hogy minél jobb edző legyek. Ez egy új kihívás lesz nekem is, valami olyan, amire már készültem, hiszen nekem is van két gyermekem. Látom őket felnőni, és ha a fiatal pólósokat nézem, arra gondolok, hogy egy edzőnek nem csak vízilabdázni kell megtanítania őket” – nyilatkozta a döntéssel kapcsolatban Nikić.

A 355-szörös szerb válogatott, olimpiai-, háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok center aktív pályafutása utolsó évében a Vasast erősítette, a járvány miatt idő előtt véget ért szezont követően tér vissza a Fradihoz, amellyel az utóbbi években mindent megnyert – 2017 és 2019 között játékosként szerepelt a zöld-fehéreknél, a magyar bajnoki és kupagyőzelem mellett tavaly a Bajnokok Ligája- és az európai Szuperkupa-trófeát is a magasba emelhette.

Tényleg sok helyen játszottam korábban, ezért bizton állíthatom, hogy ez a klub a legjobban szervezett és felszerelt egész Európában. Azt láttam, hogy a Fradinak nagy céljai vannak a vízilabdában és ehhez szívesen csatlakozom” – mondta a 37 éves pólós, hozzátéve, a magyar és a jugoszláv vízilabda-iskola elemeit szeretné majd ötvözni és átadni a gyerekeknek.