2024. április 26., péntek

Díjazzák a távoktatás legjobb pedagógusait

Vasárnapig lehet jelentkezni a pályázatra

Több mint egy hónappal ezelőtt hirdették meg a Varázslat a tanárok kezében van elnevezésű pályázatot. Ennek célja, hogy megjutalmazzák a távoktatásban kimagasló teljesítményt nyújtó pedagógusokat. A pályázat meghirdetése óta az ország minden pontjáról több mint 336 pedagógus jelentkezett, ezért a szervezők a Comtrade, a Telegroup, az Eurobank és a Laguna közreműködésével növelték a nyereményalapot. A szakmai zsűri és a közönség által kiválasztott legjobb tizenkét versenyző részesül jutalomban.

A pályázatra május 31-ig tudnak jelentkezni az általános és középiskolák tanítói, tanárai, valamint szakmunkatársai. A közönségszavazás június 7-éig tart, hogy minden érdeklődő szülő és gyermek be tudjon kapcsolódni – olvasható a szervezők által kiadott közleményben.

Tíz nap alatt több mint 25 ezren támogatták a kedvenc pedagógusaikat. A versenyzőkre mintegy 80 ezer szavazat érkezett a www.jpd.rs honlapon. A közönségszavazás nyertese egy legújabb generációs okostelefonnal lehet gazdagabb.

A digitális eszközök legjobb felhasználását és a diákokkal való legjobb interakció megvalósítását egy laptoppal jutalmazzák. Két kategóriában osztanak díjakat, mégpedig az általános és a középiskolák számára. A legjobb projektoktatásért járó díj egy okostelefon lesz, a televíziós tanítás legjobb példája pedig egy tv-készüléket kap kamerával.

A pályázat első helyezettje egy észtországi és finnországi tanulmányutat, valamint laptopot nyer. A távoktatásban legjobb eredményeket elérő tanár iskolája szintén tv-készülékkel lesz gazdagabb.  A második helyen végző versenyző laptopot és okostelefont, a harmadik, negyedik és ötödik helyezett pedig laptopot kap. A legjobb pontszámot elérő tanár e-könyvek vásárlásához szükséges utalványt kap.